Άργος ΟρεστικόΚαστοριά

Το Ελληνικό Παιδικό Χωριό επισκέφθηκε η Μαρία Νάτσιου (φωτογραφίες)

Δέκα χιλιόμετρα από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο χωριό Φίλυρο φωλιάζει το Ελληνικό Παιδικό Χωριό. Μια αγκαλιά για τα παιδιά εκείνα στη Βόρειο Ελλάδα, που είτε στερούνται, είτε κακοποιούνται είτε εγκαταλείπονται. Γιατί η κοινωνία πρέπει να αγκαλιάζει όλα τα παιδιά με φροντίδα.
Εκεί, η Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Νάτσιου, έδωσε το παρόν επισκεπτόμενη τον χώρο για να γνωρίσει από κοντά τη λειτουργία του, να δει και να συνομιλήσει με τα παιδιά και βέβαια με τον Γενικό Διευθυντή του Ελληνικού Παιδικού Χωριού, Λουκά Ίσαρη καθώς και τους Παράσχου -Λαγγούση Ελισάβετ Αντιπρόεδρος ΔΣ, Παπαδόπουλο Απόστολο Νομικό Σύμβουλο.
Ήταν ένα απόγευμα γεμάτο συγκίνηση παρέα με παιδιά που μπορεί να έχουν βιώσει δοκιμασίες, αλλά στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό έχουν βρει στοργή, φροντίδα, αγάπη.
Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» στο Φίλυρο, αναγνωρισμένο Σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με έδρα τη Θεσσαλονίκη, είναι ανεξάρτητο από Διεθνείς Οργανισμούς και φορείς, δεν έχει ιδρυματικό χαρακτήρα και είναι το πρώτο Ελληνικό Παιδικό Χωριό.
Σκοπός του «Ελληνικού Παιδικού Χωριού» είναι η μόνιμη και μακροχρόνια παροχή φροντίδας, μόρφωσης, στέγης και ψυχολογικής στήριξης των παιδιών στη βάση της Ελληνο-Ορθόδοξης Παράδοσης και των αρχών της Παιδαγωγικής και της Ψυχολογίας.
Το «Ελληνικό Παιδικό Χωριό» επιδιώκει να προσφέρει τους βασικούς όρους της οικογενειακής ζωής σε παιδιά των οποίων οι γονείς είτε δεν υπάρχουν πλέον στη ζωή, είτε δεν μπορούν να διατηρήσουν την ευθύνη της γονικής μέριμνας για διάφορους λόγους. Ο σκοπός αυτός πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ανάπτυξης του παιδιού κατά το πρότυπο της οικογένειας .
Τα παιδιά είναι το μέλλον. Φροντίζοντας για τα παιδιά φροντίζουμε για το μέλλον.
Στην επίσκεψη στο Ελληνικό Παιδικό χωριό την Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Μαρία Νάτσιου συνόδευσαν οι συντονιστές της Γραμματείας ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΔΑΜΑΚΗΣ και Σταύρος Παπαγερμανός.

Back to top button