Αστυνομία: Προσοχή! Εάν λάβεις παρόμοιο sms σε καμία περίπτωση μην το “κλικάρεις” – Στην Πτολεμαΐδα κατάφεραν να αποσπάσουν με τη μέθοδο fishing 7.508 ευρώ

Προσοχή! Με αυτό το #sms κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρεωστική τραπεζική κάρτα, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.508- ευρώ.
❗Εάν λάβεις παρόμοιο #sms σε καμία περίπτωση μην “κλικάρεις” τον σύνδεσμο (#link)!
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για απάτη
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Εορδαίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού, για το αδίκημα της απάτης που τελέστηκε προ διημέρου, στην Πτολεμαΐδα.
Συγκεκριμένα, 37χρονη ημεδαπή κατήγγειλε ότι εξαπατήθηκε, καθώς ο προαναφερόμενος αλλοδαπός από κοινού με άγνωστο άτομο, επικοινώνησαν μαζί της, μέσω μηνύματος SMS στο κινητό της τηλέφωνο και αφού της παρουσίασαν ψευδές γεγονός ως αληθές (μέθοδος fishing), κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην χρεωστική τραπεζική της κάρτα, αποσπώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των -7.508- ευρώ με ηλεκτρονικές αγορές από εταιρείες του εξωτερικού, καθώς και με μεταφορά χρηματικού ποσού σε τραπεζικό ίδρυμα, ομοίως του εξωτερικού.
Ύστερα από αστυνομική έρευνα και κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προαναφερόμενων αστυνομικών, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία σε βάρος του αλλοδαπού για απάτη, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό του συνεργού του.
Προανάκριση για την υπόθεση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Εορδαίας.
Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας