Ελλάδα

O ληστής με το “ραβασάκι”: Καρέ καρέ η δράση του στις τράπεζες (βίντεο-ντοκουμέντο)

Ο ληστής με το ραβασάκι  στο σημείωμα που έδειξε στην ταμία της τράπεζας έγραφε: «Δώσε τα λεφτά, ληστεία». Είχε και τατουάζ, χάρη στο οποίο οι αρχές έφθασαν στα ίχνη του και του πέρασαν χειροπέδες έξω από το σπίτι του. Στο βίντεο-ντοκουμέντο οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τις κινήσεις του.

Στις 19 Αυγούστου το πρωί ο ληστής με το σημείωμα, μπαίνει σαν πελάτης σε τράπεζα στη Καλαμαριά. Φορώντας ιατρική μάσκα, πλησιάζει το ταμείο και αρχικά φαίνεται ότι ζητάει πληροφορίες από την νεαρή υπάλληλο, για το ποιος θα τον βοηθήσει στο δήθεν πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Απομακρύνεται μερικά βήματα και επιστρέφει, δείχνοντας στη ταμία το σημείωμα.

Για να γίνει πιο πειστικός της έδειξε και το όπλο που είχε στη ζώνη του. Η υπάλληλος στη θέα του πιστολιού, τρόμαξε και του έδωσε 7.200 ευρώ που είχε στο ταμείο. Ο ληστής έφυγε πεζός, και η υπάλληλος ενημέρωσε την αστυνομία.

Αξιοποιώντας οπτικό υλικό από καταστήματα, οι αστυνομικοί  διαπίστωσαν ότι ο ληστής είχε στο χέρι του τατουάζ. Ακολουθώντας τα ίχνη του, έφτασαν στο σπίτι του.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, περίμεναν τον 50χρονο ληστή έξω από το σπίτι του και του πέρασαν χειροπέδες.

Στην κατάθεσή του υποστήριξε ότι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και πως τα ρούχα και το πιστόλι τα πέταξε στη χωματερή.

Στο σπίτι του οι αστυνομικοί βρήκαν τα παπούτσια που φορούσε την ημέρα της ληστείας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος  Γεραφέντης

ΕΡΤ,ertnews.gr

 

Back to top button