Άργος ΟρεστικόΕκδηλώσειςΚαστοριά

Ο Σεπτέμβριος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς (φωτο – βίντεο)

Τον Σεπτέμβριο, η Υπηρεσία μας, είχε τη χαρά να διαδράσει, πάλι, με εσάς!
Στις 11/9 πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης «Αρχαίων Ήχοι. Γιώργος Πολύζος̇ χειροποιώντας μουσικά όργανα», σε συνεργασία με τον Γιώργο Πολύζο, τις Εφορείες Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και Άρτας, το μουσικό σύνολο «Ορφεία Αρμονία» και τον Δήμο Άργους Ορεστικού. Την ημέρα των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν ξεναγήσεις κατά τις οποίες ήχοι μουσικών οργάνων, που αποτελούν προσέγγιση των αρχαίων, πλημμύρισαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Άργους Ορεστικού, χάρη σε μέλη της Ορφείας Αρμονίας. Επίσης, δόθηκαν ομιλίες από τον Γιώργο Πολύζο, που κατασκεύασε τα εκθέματα- μουσικά όργανα, και τον Δημήτρη Δελφινόπουλο, επικεφαλής της Ορφείας Αρμονίας. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό δρώμενο αναπαράστασης διδασκαλίας μουσικής κατά την αρχαιότητα, από την Ορφεία Αρμονία.
Με τον Δημήτρη Δελφινόπουλο είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε και για την παραγωγή του βίντεο «Διοκλητιανούπολη. Μια αρχαία πόλη δίπλα μας!», στο πλαίσιο εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς, 24-26/9. Καθοριστική υπήρξε και η συμβολή του Κέντρου Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας. Στο βίντεο, μέσω αφήγησης, με ταυτόχρονη διερμηνεία στην ελληνική νοηματική γλώσσα από την Ε.-Λ. Καραμάνη, παρουσιάζεται ο αρχαιολογικός χώρος της Διοκλητιανούπολης.
Το βίντεο θα παραμείνει αναρτημένο
Τον Οκτώβριο αδημονούμε να ξανα-συναντηθούμε, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, στη νέα έκθεση που πρόκειται να εγκαινιασθεί και στη δράση που θα πραγματοποιηθεί εν όψει της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
Μείνετε συντονισμένοι!
Εφορεία Αρχαιοτήτων Καστοριάς

Back to top button