Κόσμος

Blue Origin: Ο «κάπτεν Κερκ» του Star Trek στην επόμενη διαστημική πτήση

Ο ηθοποιός Ουίλιαμ Σάτνερ υποψήφιος για απογείωση στις 12 Οκτωβρίου.

Η διαστημική εταιρεία Blue Origin του Τζεφ Μπέζος ανακοίνωσε την Δευτέρα πως προγραμματίζει την επόμενη αποστολή διαστημικού τουρισμού στις 12 Οκτωβρίου, σε μια πτήση στην οποία ενδέχεται να συμμετάσχει ένα διάσημο πρόσωπο: ο ηθοποιός Ουίλιαμ Σάτνερ, ο οποίος ενσάρκωσε τον θρυλικό κυβερνήτη Κερκ στο Star Trek.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ψυχαγωγικών ειδήσεων TMZ, στην αποστολή αναμένεται να συμπεριληφθεί ο καναδός ηθοποιός, ο οποίος στα 90 του χρόνια αναμένεται να γίνει ο πιο ηλικιωμένος άνθρωπος που θα ταξιδέψει στο διάστημα.

Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, εκπρόσωπος της Blue Origin δεν θέλησε να σχολιάσει.

Η πτήση θα πραγματοποιηθεί λιγότερο από τρεις μήνες μετά την παρθενική πτήση στο όριο του Διαστήματος στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος ο Μπέζος.

Στην επόμενη αποστολή με το σκάφος New Sheppard θα συμμετάσχουν τέσσερις επιβάτες. Δύο ονόματα έχουν ανακοινωθεί και άλλα δύο θα αποκαλυφθούν «τις επόμενες ημέρες», ανέφερε η Blue Origin σε δελτίο Τύπου.

Ένας εκ των δύο επιβατών που κατονομάστηκαν θα είναι ο Κρις Μπόσουιζεν, πρώην μηχανικός της NASA και συνιδρυτής της Planet Labs, αμερικανικής εταιρείας δορυφορικής απεικόνισης.

«Πρόκειται το μεγαλύτερο παιδικό όνειρό μου» δήλωσε ο Μπόσουιζεν σύμφωνα με την ανακοίνωση

Ευτυχής συνεπιβάτης του θα είναι ο Γκλεν ντε Βρις, συνιδρυτής της εταιρείας Medidata Solutions που ειδικεύεται στο λογισμικό παρακολούθησης κλινικών δοκιμών, την οποία εξαγόρασε το 2019 η εταιρεία Dassault Systèmes.

Η απογείωση από το δυτικό Τέξας έχει προγραμματιστεί στις 16.30 ώρα Ελλάδας (08.30 τοπική ώρα).

ΑΠΕ

Back to top button