Ελλάδα

Αυτή είναι η επόμενη ταινία του Χόλυγουντ που θα γυριστεί στη Θεσσαλονίκη…

Σε ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης έχουν γίνει ήδη οι πρώτες κρατήσεις για αυτούς που θα συμμετέχουν στα γυρίσματα της χολιγουντιανής κινηματογραφικής ταινίας The Expendables 4 (Οι Αναλώσιμοι 4). Τα γυρίσματα αναμένεται να ξεκινήσουν στα μέσα αυτού του μήνα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος Νοεμβρίου. Πρόκειται για ταινία περιπέτειας, με πολύ δόση χιούμορ, η οποία στις τρεις προηγούμενες εκδόσεις δεν πήγε καλά σε κριτικές αλλά εξαιρετικά σε εισπράξεις. Στις τρεις πρώτες εκδόσεις πρωταγωνίστησαν μια πλειάδα από διάσημους ηθοποιούς του Χόλυγουντ, όπως ο Σιλβέστερ Σταλόνε, που έγραψε το σενάριο, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, ο Μπρους Γουίλις ο Τζέισον Στέιθαμ και άλλοι.
Για την συγκεκριμένη ταινία αναμένεται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη αρκετοί διάσημοι της αμερικανικής show bizz, όπως η εντυπωσιακή ηθοποιός και μοντέλο Μέγκαν Φοξ, ο Τζέισον Στέιθαμ που έπαιξε και στις τρεις προηγούμενες εκδόσεις των Αναλώσιμων, ο διάσημος ράπερ και ηθοποιός 50 Cent και πιθανόν ο Άντι Γκαρσία, αν και δεν αναφέρεται μέχρι στιγμής στο καστ της ταινίας. Ωστόσο δεν θα έρθει ο Σιλβέστερ Σταλόνε που είναι ο δημιουργός και πρωταγωνιστής αυτής της κινηματογραφικής σειράς, καθώς δεν εμφανίζεται στις σκηνές που θα γυριστούν στην Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή.
Θα χρειαστεί μεγάλος αριθμός από σουίτες στα ξενοδοχεία της πόλης για να φιλοξενήσουν όλους αυτούς τους διάσημους που θα έρθουν με τη συνοδεία τους.
Είναι η δεύτερη χολιγουντιανή ταινία που τα γυρίσματα της γίνονται στη Θεσσαλονίκη. Προηγήθηκε η ταινία «The Enforcer» με πρωταγωνιστή τον Αντόνιο Μπαντέρας.
Και αυτή η παραγωγή είναι της αμερικανικής Milenium και η εκτέλεση θα γίνει από τα Nu Boyana Film Studios που εδρεύουν στην Σόφια της Βουλγαρίας.
Στο μεταξύ δυο ακόμη κινηματογραφικές ταινίες είναι σε αρχικό στάδιο συζητήσεων. Στη μια μάλιστα το σενάριο της αναφέρεται στη Θεσσαλονίκη ενώ η δεύτερη είναι μια επική παραγωγή. Ωστόσο για αυτές τις δυο υπάρχει ακόμη δρόμος.
Όλα αυτά συμβαίνουν χάρη στην εξαιρετική δουλειά που κάνει το Film Office της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (σε συνεργασία με το ΕΚΟΜΕ) και ο επικεφαλής του Αλέξανδρος Θάνος τομεάρχης τουρισμού. Ο τελευταίος μάλιστα έχει αναπτύξει εξαιρετικές σχέσεις με παραγωγούς του Χόλυγουντ, σχέσεις που βοηθούν στην επιλογή της Θεσσαλονίκης ως τόπο γυρισμάτων.

Omorfa Taxidia

Back to top button