Ελλάδα

Γιατί δεν ταξιδεύουν με σακίδιο οι Έλληνες νέοι;

Είναι αλήθεια πως τα τελευταία χρόνια η ελληνική νεολαία ταξιδεύει όλο και πιο συχνά, αλλά και όλο και πιο μακριά σε σχέση με τα παλαιότερα χρόνια. Βοήθησαν βέβαια παράγοντες που δυστυχώς εμείς οι μεγάλοι δεν τους είχαμε στα δικά μας χρόνια.
Του Πάνου Γεωργιάδη
Σήμερα οι αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους, τα hostel, δωμάτια airbnb, αλλά και η απεριόριστη ενημέρωση μέσα από το διαδίκτυο, έχουν κάνει τα πάντα στο ταξίδι πιο εύκολα, πιο προσιτά, πιο φτηνά.  Επιπλέον τα σημερινά παιδιά είναι πιο ανοιχτόμυαλα στη φιλοσοφία ζωής, αλλά και πιο ανεκτικά στο διαφορετικό και το άγνωστο.
Άγουρα 18χρονα κοριτσόπουλα φεύγουν για διακοπές ή να σπουδάσουν στα ξένα, με τόση άνεση που λες και πηγαίνουν εθιμοτυπική επίσκεψη στη θεία στο Αγρίνιο.
Πετάγονται 3ημερο Ρώμη και Βερολίνο έτσι για πλάκα. Αυτό όμως που διαφέρουν σε σχέση με τους συνομήλικους κεντροευρωπαίους, Αμερικανούς κτλ, είναι ότι σπάνια θα δείτε Έλληνα με σακίδιο στην πλάτη.
Και όταν λέμε «σακίδιο στην πλάτη» εννοούμε όλη αυτή τη ταξιδιωτική φιλοσοφία που φεύγεις 1-2-3 μήνες από τη χώρα σου και χάνεσαι από όλους και όλα. Φοράς στην πλάτη το σακίδιο και…
Συνέχεια στο parallaximag.gr

 

 

 

Back to top button