Ελλάδα

Βουλή: Συνελήφθη ο 58χρονος αγρότης που ανέβασε το όχημά του στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη (βιντεο)

Συναγερμός σήμανε στη Βουλή στις 10 το πρωί, όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο “ανέβηκε” στην πλατεία Συντάγματος από την πλευρά του μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη και έφτασε μέχρι τους εύζωνες. Υπήρξε άμεση κινητοποίηση της αστυνομίας. Η περιοχή αποκλείστηκε και μετέβη κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), όπου μετά από έλεγχο στο αυτοκίνητο εντόπισε μία φιάλη υγραερίου και μπιτόνι με βενζίνη.

Πρόκειται για έναν 58χρονο αγρότη, ο οποίος έχει προσαχθεί στην ασφάλεια και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, λέει ακατάληπτα πράγματα και θα εξεταστεί από ψυχίατρο.

Το περιστατικό έγινε λίγο πριν από τις 10 το πρωί όταν ένα αγροτικό αυτοκίνητο ανέβηκε το πεζοδρόμιο της λεωφόρου Αμαλίας απέναντι από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Στο φορτηγάκι ήταν γραμμένες διάφορες φράσεις όπως «οι Τούρκοι κυβερνάνε την Ελλάδα», «ιστοριογράφος», «λαϊκό δικαστήριο». Η κινητοποίηση των αρχών ήταν άμεση και ο άνδρας ακινητοποιήθηκε. Η κυκλοφορία διακόπηκε και στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο του Τμήματος εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.
Στην καρότσα του αγροτικού εντοπίστηκαν δύο άδεια μπιτόνια και ένα μπιτόνι γεμάτο με νερό, ενώ μια φιάλη περιείχε ελάχιστη ποσότητα υγραερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για έναν 58χρονο αγρότη με καταγωγή από χωριό της Μεσσηνίας o οποίος με εισαγγελική παραγγελία οδηγείται σε νοσοκομείο της Αττικής.

ertnews.gr

Back to top button