ΕκδηλώσειςΚαστοριά

Εκδήλωση της Βιβλιοθήκης Καστοριάς σε συνεργασία με το εργαστήρι θεάτρου Ξένιας Καλογεροπούλου

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς σε συνεργασία με το εργαστήρι θεάτρου Ξένιας Καλογεροπούλου δίνει την δυνατότητα σε παιδιά ηλικίας 8-12 ετών να παρακολουθήσουν διαδικτυακά την αφήγηση του έργου “Ελίζα” και να συμμετέχουν στα βιωματικά εργαστήρια.
Παρασκευή 8/10 στις 18.00-20.00 μ.μ
Οι θέσεις είναι περιορισμένες, θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας
Δηλώστε συμμετοχή στο mail: [email protected] η στα τηλ 2467028195 και 6980283886
Το Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει δωρεάν το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά δημοτικού και εφήβους με αφορμή το κλασικό θεατρικό έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου.
Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός διαφορετικού κοριτσιού που μαζί με τους φίλους της και ένα παπαγάλο ναυλώνει ένα πλοίο για να βρει τον αγαπημένο της. Το έργο, μέσα από την αφήγηση μιας συναρπαστικής περιπέτειας, πραγματεύεται θέματα όπως η φυσική απόσταση και η συναισθηματική εγγύτητα, ανατρέπει έμφυλα στερεότυπα, κοινωνικούς ρόλους, αναδεικνύει τη συντροφικότητα, τη φίλια, την εσωτερική δύναμη, την ελπίδα. Έμπειροι δάσκαλοι, εξειδικευμένοι στο εκπαιδευτικό δράμα, αξιοποιούν τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα και τις συνδυάζουν με εργαλεία του θεάτρου όπως τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι αναστοχαστικές τεχνικές, κ.α. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση και εμβύθιση διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει σε παιδιά να ταξιδέψουν και αυτά, να εμβαθύνουν, να παίξουν, να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στους ήρωες του έργου, να αναρωτηθούν, να εκφραστούν και να σκεφτούν, καλλιεργώντας έτσι τον κοινωνικό τους εαυτό. Στο τέλος του προγράμματος, η Ξένια Καλογεροπούλου, σε ολιγόλεπτο βίντεο, θα μοιραστεί με τα παιδιά τις δικές της σκέψεις και αναζητήσεις που την οδήγησαν στη συγγραφή της Ελίζας..

Back to top button