Ελλάδα

Σ. Αρναούτογλου: Προσοχή για την κακοκαιρία που έρχεται – Ποιες περιοχές θα πλήξει

Για ένα βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο θα εμφανιστεί κυρίως από το μεσημέρι της Τετάρτης και κυρίως από τη νύχτα προς τα ξημερώματα της Πέμπτης στη βορειοδυτική χώρα , με «έντονα και εν δυνάμει επικίνδυνα» φαινόμενα, με βροχές, μπόρες και καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από ισχυρό άνεμο και χαλάζι, έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Στο Πρώτο αλλιώς», με τη Μαρία Γεωργίου και τον Γιώργο Πίκουλα.

«Πρόκειται για κλασική περίπτωση της μετάβασης από το καλοκαίρι στο φθινόπωρο, αλλά αυτό το βαρομετρικό χαμηλό χρήζει προσοχής. Όταν οι θάλασσες είναι ζεστές, όπως τώρα, κάνουν αυτά τα βαρομετρικά χαμηλά να έχουν μια σχετικά αργή κίνηση, να στροβιλίζονται γύρω από τον εαυτό τους και σε ορισμένα σημεία – κατά βάση στη δυτική Ελλάδα- μπορεί να δώσουν ανατροφοδοτούμενα φαινόμενα ερχόμενα από το Ιόνιο», εξήγησε ο ίδιος.

Μέσα στη νύχτα της Πέμπτης, τα φαινόμενα αυτά θα κινηθούν πιο βορειοανατολικά. Η Αττική αναμένεται να επηρεαστεί τα ξημερώματα της Παρασκευής. Θα υπάρχει και ένα «πέρασμα» με βροχές και καταιγίδες και από την Εύβοια, αλλά θα είναι πρόσκαιρα τα φαινόμενα. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στη δυτική Ελλάδα, όπου ο καιρός θα είναι άστατος για αρκετές ημέρες, με διαδοχικές έντονες βροχές, μπόρες και καταιγίδες, με αποτέλεσμα να είναι μεγαλύτερος ο κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

ertnews.gr

Back to top button