ΕκδηλώσειςΚαστοριά

r2bKastoria: Έκθεση Έρευνας και Επιχειρηματικότητας το Σαββατοκύριακο με φυσική παρουσία (αναλυτικές πληροφορίες – πρόγραμμα)

Η Έκθεση Έρευνας και Επιχειρηματικότητας – r2bKastoria αποτελεί συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Καστοριάς και του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικής Τεχνολογίας του Τμήματος Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Θα πραγματοποιηθεί με φυσική παρουσία στην Καστοριά (Αίθουσες Ξενοδοχείου LIMNEON RESORT & SPA) με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων, στις 9 και 10 Οκτωβρίου 2021.

Η έκθεση r2bkastoria  στοχεύει στην ανάπτυξη και ενίσχυση της συνεργασίας της ερευνητικής κοινότητας με τον παραγωγικό τομέα και περιλαμβάνει:

  • Παρουσίαση Προϊόντων καινοτόμων ιδεών
  • Καινοτόμες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις με προϊόντα που προέκυψαν από την συνεργασία με πανεπιστήμια και ερευνητικούς φορείς
  • Παράλληλες Εκδηλώσεις/ Workshops σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας

Σκοπός των δράσεων αυτών είναι η εξοικείωση τόσο των ερευνητών όσο και του παραγωγικού τομέα με τη διαχείριση της γνώσης, την ανάπτυξη καινοτομίας, με μηχανισμούς και προϋποθέσεις οικοδόμησης δικτύων και καινοτομικών συνεργατικών σχηματισμών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης της καινοτομίας.

Στην έκθεση συμμετέχουν ως εκθέτες:

  • Ερευνητικές ομάδες που παρουσιάζουν στον παραγωγικό τομέα και σε επενδυτές, ώριμα αποτελέσματα έρευνας που έχουν την δυνατότητα να αξιοποιηθούν επενδυτικά.
  • Παραγωγικοί φορείς αντίστοιχα, που παρουσιάζουν προκλήσεις και προβληματισμούς για να συζητηθούν με τους ερευνητές και να διερευνηθούν δυνατότητες επιλύσεων.

Την έκθεση μπορούν να επισκεφτούν:

  • ερευνητές
  • φοιτητές
  • μαθητές
  • υπεύθυνοι ερευνητικών εργαστηρίων και spin off εταιριών
  • επιχειρηματίες
  • εκπρόσωποι επιχειρηματικών φορέων
  • επενδυτές και εκπρόσωποι ή στελέχη επενδυτικών ομίλων.

ΕΓΚΑΙΝΙΑ: Σάββατο 9 Οκτωβρίου  στις 18:00

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ:

Σάββατο: 11:00 – 20:00

Κυριακή: 10:00 – 18:00

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Β2Β Συναντήσεις

  1. Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 από τις 11:00 – 17:00 οι εκθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παρουσιάσουν τα ερευνητικά τους αποτελέσματα, προιόντα, υπηρεσίες στην αίθουσα παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης.
  2. Η Οργανωτική Επιτροπή της Έκθεσης έχει καλέσει πάνω από 30 επενδυτές καινοτομίας τόσο από Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό. Σε περίπτωση που προκύψουν ανάγκες για Β2Β συναντήσεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης, η Υπεύθυνη επικοινωνίας θα σας ενημερώσει για το χώρο και την ώρα πραγματοποίησης αυτών.

Σεμινάριο Καινοτομίας για start ups

 Προηγμένη πρακτική διαχείρισης καινοτομιών

με τον Δρ Φώτη Φιλιππόπουλο

ΤO ΣΑΒΒΑΤΟ 9 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 14:30 – 15:30

Η ομιλία του Δρ Φώτη Φιλιππόπουλου την οποία έχουν παρακολουθήσει χιλιάδες στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες, με το γνώριμο καταιγιστικό του ρυθμό, θα περιέχει ένα σημαντικό αριθμό κρίσιμων γνώσεων, καθώς και έννοιες και πρακτικές από παγκόσμια οπτική γωνία, σχετικά με τον τρόπο αντιμετώπισης προκλήσεων στην ανάπτυξη και διαχείριση επιτυχημένης τεχνολογικής και προϊοντικής στρατηγικής, ενόψει μεταβαλλόμενων αγορών, τεχνολογιών και ζήτησης.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στους τρόπους διασύνδεσης των τεχνολογιών και προϊόντων με την επιχειρηματική στρατηγική και την έρευνα και το περιεχόμενο είναι ιδιαίτερα σχετικό με την εποχή της πληροφορίας και την παγκόσμια οικονομία. Ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:

  • Tην αποκωδικοποίηση της έννοιας της καινοτομίας ως όρο, έννοια και πρακτική
  • Tη διασύνδεση των επαγωγικών μεθόδων και της παραγωγικής συλλογιστικής στην επιστημονική διαδικασία πίσω από τη διαχείριση
    των καινοτομιών
  • Tις διαφορές μεταξύ μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας (SME) και επιχειρηματικότητας καθοδηγούμενης από την καινοτομία (IDE)
  • Εξελιγμένες μεθόδους έρευνας και τα στάδια της
  • Tην παράδοξη πρόκληση του Δυϊσμού
  • Tη δυναμική της τεχνολογικής αλλαγής και τον εντοπισμό ευκαιριών στις ασυνέχειες
  • Τεχνολογική χαρτογράφηση και δημιουργία ισχυρής αρχιτεκτονικής προϊόντων
  • Εισαγωγή στην ανάπτυξη επιτυχημένης τεχνολογικής στρατηγικής και τη διαχείριση καινοτομιών και ανάπτυξη αγορών
  • Πως κάποιες από τις πιο γρήγορα αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις στον κόσμο ανακαλύπτουν νέες πηγές κερδοφορίας και αλλάζουν τους
    όρους του παιχνιδιού

Με τα δεδομένα στο παγκόσμιο επιχειρηματικό σκηνικό να μεταβάλλονται συνεχώς και ειδικά ενόψει του Covid-19 οι προκλήσεις για τα στελέχη και τις επιχειρήσεις συνεχώς εντείνονται. Όλες οι ανωτέρω κρίσιμες έννοιες, αποδεδειγμένες θεωρίες, πρακτικές και στρατηγικές που θα αναλυθούν κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους τρόπους επιβίωσης των επιχειρήσεων από τις υπαρξιακές απειλές που αντιμετωπίζουν. Εταιρείες όλων των τύπων θα πρέπει να μετασχηματιστούν και να καινοτομήσουν σε ένα νέο ευρύ πεδίο για να κερδίσουν τη μάχη της σχετικότητας.

Ο Δρ Φώτης Φιλιππόπουλος είναι ειδικός εταιρικής καινοτομίας με επαγγελματικό αποτύπωμα σε 15 χώρες, σε 5 ηπείρους και βραβευμένος στις Βρυξέλλες, με έπαινο για Καλύτερη Παροχή Έρευνας και Πληροφόρησης στα Ευρωπαϊκά Βραβεία European Association Awards 2017. Επίσης, είναι εξωτερικός εμπειρογνώμονας για την καινοτομία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επισκέπτης καθηγητής στο ΔΙΠΑΕ και διδάσκων στο μάθημα – Βιομηχανικές Δεξιότητες – στη διδακτορική σχολή του Politecnico di Milano. Κατέχει Διδακτορικό (Business – Research, PhD) από το University of Greenwich στο Λονδίνο και είναι εκπαιδευμένος στη Στρατηγική και Καινοτομία καθώς επίσης και πιστοποιημένος διδάσκων Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας από το ΜΙΤ. Έχει λάβει διεθνή αναγνώριση για τις ομιλίες του σε κορυφαία διεθνή φόρουμ και κλαδικές συνόδους κορυφής όπως ενδεικτικά στο International Summit of Cooperatives 2016 στην Πόλη του Κεμπέκ, το World Credit Union Conference 2017 στη Βιέννη και το Asian Leadership Conference (ALC 2021) στη Σεούλ.

Πρωτόκολλα Λειτουργίας

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 4054/04.9.2021 που αφορά στη λειτουργία των συνεδρίων/εμπορικών εκθέσεων, προσδιορίζουμε τους κανόνες προετοιμασίας, λειτουργίας και αποξήλωσης της r2bKastoria, ως εξής:

Εκθέτες – συνεργάτες – κατασκευαστές (εργαζόμενοι) / ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ: 08/10-11/10/2021

  • Η είσοδος σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου LIMNEON RESORT & SPA, όπου θαπραγματοποιηθεί η Έκθεση, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του GreenPass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων. (*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).
  • Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι υποβάλλονται υποχρεωτικά σε έλεγχο Rapid test ή PCR ισχύος 48 ωρών πριν την έλευσή τους στο εκθεσιακό κέντρο, με ταυτόχρονη υποχρέωση επίδειξης της βεβαίωσης του αρνητικού αποτελέσματος από το Gov.gr.
  •  Οι προσερχόμενοι στους χώρους της Έκθεσης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους της Έκθεσης.
  • Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου.
  • Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.

 Σημ. Όλα τα ανωτέρω, ισχύουν και για όλους τους συνεργάτες (οδηγούς και συνοδούς) των εκθετών, κατασκευαστών, μεταφορέων, ταχυμεταφορέων, εστιατόρων, catering, επιγραφοποιών, καλλωπιστών κ.λ.π.
Τα πρόσθετα μέτρα προστασίας μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν, εξασφάλιση επαρκούς φυσικού αερισμού, σημεία αντισηψίας και απολύμανσης, τακτικές δίγλωσσες ηχητικές ανακοινώσεις μηνυμάτων, ενώ θα υπάρχει σύστημα καταμέτρησης ατόμων.

Επισκέπτες / ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΙΣΧΥΟΣ: 09/10-10/10/2021

  • Η είσοδος σε όλους τους χώρους του ξενοδοχείου LIMNEON RESORT & SPA, όπου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση, επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο με την επίδειξη του Green Pass* για κατηγορίες εμβολιασμένων ή Νοσησάντων. (*Green Pass νοείται, είτε η βεβαίωση εμβολιασμού/νόσησης SARS-Cov-2 είτε το Ευρωπαϊκό Ψηφιακό Πιστοποιητικό νόσησης ή ανάρρωσης COVID-19).
  • Οι προσερχόμενοι επισκέπτες στους χώρους της Έκθεσης θα πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας είτε Διαβατήριο, καθώς θα πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με το κατά περίπτωση πιστοποιητικό.
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για όλους ανεξαιρέτως, καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής στους χώρους της Έκθεσης. Θα πρέπει να τηρείται η απόσταση του ενάμισι (1,5) μέτρου. Για τα τραπέζια συσκέψεων ισχύουν οι κανόνες για την απόσταση μεταξύ τραπεζοκαθισμάτων στην εστίαση.
  • Οι ανήλικοι κάτω των 12 ετών δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης και υποχρεωτικά συνοδεύονται από ενήλικο άτομο.
  • Οι ανήλικοι που έχουν συμπληρώσει το δωδέκατο έτος της ηλικίας τους προσκομίζουν, εναλλακτικά προς το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, δήλωση αυτοδιαγνωστικού ελέγχου (selftest), στην οποία προβαίνει είτε οποιοσδήποτε γονέας, ακόμη και μη έχων την επιμέλεια, είτε κηδεμόνας. Δεν απαιτείται φυσική παρουσία του γονέα ή κηδεμόνα. Όπου στο παρόν πρωτόκολλο απαιτείται πιστοποιητικό εμβολιασμού, αυτό εκδίδεται μέσω της ιστοσελίδας https://www.gov.gr/ipiresies/ugeia-kai-pronoia/koronoios-covid-19).
 Διεξαγωγή Εκδηλώσεων

Στην εκδήλωση εγκαινίων δεν επιτρέπεται η παρουσία όρθιων προσκεκλημένων. Για κάθε παράλληλη εκδήλωση θα πρέπει να ενημερώνεται ο οργανωτής και θα αφορά μόνο σε καθήμενους, τηρώντας την απόσταση του 1,5 μέτρου από καρέκλα σε καρέκλα, βάσει του πρωτόκολλου οργάνωσης εκδηλώσεων.

Διευκρινίσεις Πρωτοκόλλου

  • Πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται: α) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου και β) όσοι έχουν ολοκληρώσει προ τουλάχιστον δεκατεσσάρων (14) ημερών τον εμβολιασμό για κορωνοϊό COVID-19 με μία (1) δόση εμβολίου λόγω νόσησής τους από κορωνοϊό COVID-19 και επιδεικνύουν βεβαίωση πλήρους κάλυψης – ανάρρωσης και εμβολιασμού με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας του κατόχου.
  • Ο εργαστηριακός έλεγχος με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19 πρέπει να έχει διενεργηθεί με τη λήψη στοματοφαρυγγικού ή ρινοφαρυγγικού επιχρίσματος εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών και ο έλεγχος με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) πρέπει να έχει διενεργηθεί εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών από την πραγματοποίηση οποιουδήποτε γεγονότος για το οποίο χρειάζεται η επίδειξη βεβαίωσης.
  •  Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος νόσησης (self-test) από κορωνοϊό COVID-19 πραγματοποιείται έως και είκοσι τέσσερις (24) ώρες πριν την πραγματοποίηση οποιασδήποτε δραστηριότητας και βεβαιώνεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα self-testing.gov.gr.
  • Το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται κατόπιν εργαστηριακού ελέγχου με τη μέθοδο PCR ή κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test), εντός τριάντα (30) ημερών μετά από τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως εκατόν ογδόντα (180) ημέρες μετά από αυτόν.

  

Back to top button