Ελλάδα

Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την γ’ δόση για τους άνω των 50

Ανοίγει την Κυριακή η πλατφόρμα για την γ’ δόση για τους άνω των 50 και τις ομάδες με υποκείμενα νοσήματα στις ομάδες Α και Β

Ανοίγει την επόμενη Κυριακή η πλατφόρμα για την τρίτη δόση για τους άνω των 50 και για τα άτομα με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και την ομάδα Β ανακοίνωσε ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

«Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού αφού συνεκτίμησε τα επιστημονικά δεδομένα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή μας συστήνει τη διενέργεια τρίτης δόσης για τα άτομα άνω των 50 ετών, για τους πολίτες με υποκείμενα νοσήματα που ανήκουν στην ομάδα Α και την ομάδα Β με δεδομένο ότι έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες από τη διενέργεια της δεύτερης δόσης»

Όπως είπε ο κ. Θεμιστοκλέους αυτή η ομάδα υπολογίζεται στην πρώτη της φάση σε περίπου 100.000 άτομα και η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού θα ανοίξει την Κυριακή, τις απογευματινές ώρες.

Η λίστα θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση με όσους δικαιούχους κλείνουν τους έξι μήνες από τη δεύτερη δόση.

Ακόμα ο ΓΓ Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας είπε ότι η επιχείρηση Ελευθερία συνεχίζει τις εξορμήσεις της σε απομακρυσμένες περιοχές και την επόμενη εβδομάδα θα βρεθεί στη Βόρεια Ελλάδα.

ertnews.gr

Back to top button