Καστοριά

Κοσμάς Βαρσάμης: Η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η αυτή που δίνει την εγγύηση μιας νέας πορείας

Μετά τον καθορισμό της ημερομηνίας των εκλογών στην Κεντρική Επιτροπή για την 5η Δεκεμβρίου και την υποβολής των υποψηφιοτήτων για την Προεδρεία του χώρου της Δημοκρατικής Παράταξης, ανοίγει ένας πολιτικός διάλογος για την χώρα την εθνική στρατηγική της και το μέλλον του ευρύτερου προοδευτικού χώρου.
Καθήκον μας είναι να συμβάλουμε στην Δημοκρατική διαδικασία σεβόμενοι την ιστορία μας, τα εμβληματικά της πρόσωπα και την προοπτική μας.
Αυτονόητος και ο σεβασμός μας προς τους υποψηφίους Προέδρους.
Είναι πια η ώρα να ανοίξουμε πανιά για το μέλλον. Δεν αρμόζει στον μεσαίο χώρο ο ρόλος του 3ου κοινοβουλευτικού κόμματος.
Είναι επιτακτική ανάγκη της ίδιας της ζωής η ανανέωση των ιδεών και των προσώπων. Είναι απαραίτητη η αλλαγή γενιάς που θα μας συνδέσει με το μέλλον σε κάθε της μορφή, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι παλαιότεροι δεν θα είναι εδώ αλλά θα συμβάλουν με την εμπειρία και την μετριοπάθεια τους τιθασεύοντας την περιττή πολλές φορές ορμή της νιότης.
Δεν πρέπει να γίνει το ίδιο λάθος ξανά όπου μια ολόκληρη γενιά στελεχών σχεδόν χάθηκε πολιτικά.
Ο καθαρός αέρας της ανανέωσης θα δώσει αναζωογόνηση.
Η υποψηφιότητα του Νίκου Ανδρουλάκη είναι η αυτή που δίνει την εγγύηση μια νέας πορείας ανασυγκρότησης και σταδιακής επανόδου του χώρου εκεί που του αρμόζει.
Ένας πολιτικός της νέας γενιάς, με παρουσία στα δύσκολα χρόνια του καθήκοντος. Ευρωβουλευτής από το 2014 με σύγχρονη άποψη στον χώρο της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και πλέον με μια ευρωπαϊκή εμπειρία και οπτική για τα πράγματα.
Ευθύνη του πια είναι, να συμβάλει με την πρότασή του σε μια ρεαλιστική εθνική στρατηγική για την χώρα. Με ένα νέο προοδευτικό αφήγημα, που θα ενσωματώνει τα διδάγματα της κρίσης ,προσπαθώντας να ξανασυναντηθεί ο χώρος με τους πολίτες σε μια βάση αλήθειας και ρεαλισμού.
Τον γνώρισα και συνεργάστηκα μαζί του στα δύσκολα χρόνια της ευθύνης . Εκτίμησα το πολιτικό του κεφάλαιο, την σταθερή του παρουσία στον χώρο χωρίς παλινωδίες και την δυναμική προσωπικότητα του.
Αυτονόητα λοιπόν θα δώσω τον αγώνα μου για την στήριξη της υποψηφιότητας του.

Back to top button