ΓούναΚαστοριά

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Γούνας Καστοριάς: Στηρίζουμε την  αποφασιστικότητα των  εκπαιδευτικών

“Έχε το νου σου στο παιδί, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!”

Στηρίζουμε την  αποφασιστικότητα των  εκπαιδευτικών που  συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στην αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση .

Η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ προωθούν μια βαθιά αντιεκπαιδευτική πολιτική. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Ο αγώνας των εκπαιδευτικών τούς δημιουργεί σοβαρές δυσκολίες, γι’ αυτό επιλέγουν τον δρόμο του αυταρχισμού, της καταστολής και της συκοφαντίας.

Αυτό όμως που πραγματικά επιδιώκουν μέσα από τον παραπλανητικό τίτλο “αξιολόγηση” είναι να διαμορφώσουν σχολεία πολλών ταχυτήτων. Να διαχωρίσουν δηλαδή τα σχολεία σε “καλά” και “κακά”, με κριτήριο το κατά πόσο θα μπορούν από μόνα τους, “αυτόνομα”, να καλύπτουν τις ανάγκες τους. Σχολεία που θα μετατρέψουν σε επαίτες! Θα ζητιανεύουν από χορηγούς και δωρεές τα αναγκαία, αν θέλουν να αξιολογηθούν καλά!

Σχολεία δηλαδή που θα λειτουργούν με όρους επιχείρησης και για τις ανάγκες της αγοράς! Και, το κυριότερο, επιδιώκουν να χτυπήσουν τα ίδια τα μορφωτικά δικαιώματα και τις ανάγκες των μαθητών. Κάθε χρόνο πετσοκόβουν και ένα αντικείμενο που αφορά τη γενική μόρφωση.

Σε κοινό αγώνα! Ενάντια στο σχολείο που θέλουν να φτιάξουν, του ανταγωνισμού, της ημιμάθειας και της ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας, και όχι ενάντια στη λεγόμενη αξιολόγηση, όπως παραπλανητικά ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Γιατί έχουμε κοινό συμφέρον εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές, εργατική τάξη,  να παλέψουμε για ένα σχολείο που δεν θα διαχωρίζει τα παιδιά ανάλογα με τις οικονομικές – κοινωνικές δυνατότητες της οικογένειάς τους, το χρώμα ή τη φυλή! Θα παρέχει ολόπλευρη μόρφωση σε όλους και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Για ένα σχολείο πραγματικά ενιαίο, δημόσιο και δωρεάν, που θα αναπτύσσει το σύνολο των δυνατοτήτων του κάθε μαθητή. Για το σχολείο που θα καλύπτει τις σύγχρονες μορφωτικές ανάγκες των μαθητών, μακριά και έξω από την αντιδραστική αντίληψη ότι υπάρχουν παιδιά που “δεν παίρνουν τα γράμματα”!

Γιατί, αντιθέτως, όλα τα παιδιά μπορούν και πρέπει να γίνουν πρωταγωνιστές και δημιουργοί μιας καλύτερης κοινωνίας, και σε αυτήν την υπόθεση οφείλουμε όλοι,  να καταθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις!

“Έχε το νου σου στο παιδί, υπερασπίσου το παιδί, γιατί αν γλιτώσει το παιδί, υπάρχει ελπίδα!”

10/10/2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ- ΓΟΥΝΑΣ–ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ     

ΝΟΜΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 

Back to top button