Καστοριά

Καστοριάς Καλλίνικος: “Θα προσπαθήσω να συνδράμω για την εύκλεια της Εκκλησίας” (βίντεο)

Στην ομιλία του κατά την χειροτονία του ο Μητροπολίτης Καλλίνικος αναφέρθηκε στο Επισκοπικό αξίωμα και στην αποστολική διαδοχή αλλά και την διαχρονική ευθύνη που έχει ο Επίσκοπος για την σωστή καθοδήγηση του ποιμνίου. Με βιωματικά λόγια μίλησε για την Αρχιερωσύνη η οποία όπως τόνισε είναι μια σταυρική πορεία.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πνευματικές προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει ο άνθρωπος σήμερα, σε μια εποχή που όλα αποϊεροποιούνται, προσθέτοντας πως πρέπει να ενεργεί ο Επίσκοπος στην αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων. “Σήμερα καλούμε από την Εκκλησία για την υψηλή διακονία. Εμπιστεύομαι την Θεία πρόνοια. Η ιερωσύνη είναι οδός είναι καρπός αυτοπροαίρετης εντολής των εντολών του Θεού. Δεν εκβίασα το θέλημα του Θεού και προσπαθώ να τηρώ τον νόμο του Θεού”.

Στη συνέχεια ζήτησε την ευλογία του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, του προέδρου της Πανορθοδόξου Συνόδου και ενότητας, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, “συνετού και σοφού οιακοστρόφου της Εκκλησίας της Ελλάδος”, όπως υπογράμμισε κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη συνεργασία που είχαν εδώ και 26 περίπου χρόνια. “Θα προσπαθήσω να συνδράμω για την εύκλεια της Εκκλησίας”, όπως τόνισε προς τον Μακαριώτατο.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο λόγος έφτασε στον Γέροντα του, Μητροπολίτη Ναυπάκτου κ. Ιερόθεο, ο οποίος σαν σήμερα πριν 50 χρόνια έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης. “Διδάχθηκα το εκκλησιαστικό φρόνημα. Το σεβασμό στο Συνοδικό Πολίτευμα της Εκκλησίας. Χρωστώ τα πάντα. Το Α και το Ω της ζωής μου. Ο Σεβασμιώτατος είναι νους θεολογικός, καρδία πλατιά, ανήρ εκκλησιαστικός”, σημείωσε.

Ζήτησε ακόμη από τον Άγιο Καλλίνικο Εδέσσης, του οποίου το όνομα φέρει, να εύχεται για αυτόν. “Η δόξα θα αυξάνει ημέρα με την ημέρα. Σημείο αναφοράς για την εποχή μας”.

“Καλούμε να συνεχίσω το έργο του μακαριστού προκατόχου μου Σεραφείμ” πρόσθεσε και κατέληξε “κρατήστε με Εκκλησία στην σωτήρια αγκάλη σας. Φυλάξατε με ομού μετά παιδιά του Χριστού της Ιεράς Μητροπόλεως Καστορίας την οποία μου εμπιστεύεστε από σήμερα”.

Επιμέλεια: Νικόλαος Ζαΐμης – Νίκος Οικονόμου  

orthodoxianewsagency.gr

 

Back to top button