Σεισμός 6,3 Ρίχτερ στην Κρήτη – Αισθητός σε όλο το νησί

Σεισμός 6,3 σημειώθηκε στην Κρήτη, και συγκεκριμένα ανοιχτά του Λασιθίου. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 23 χλμ ανατολικά του Ζάκρου και το εστιακό του βάθος είναι 8,2 χιλιόμετρα.

Η μικρή εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο παραλιακό μέτωπο Κ. ζάκρου κατέρρευσε λόγω της ισχυρής σεισμικής δόνησης. Όπως είπε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος Σητείας κ. Γ. Ζερβάκης αλλά και ο πρόεδρος της κοινότητας Ζάκρου, δεν έχουν αναφερθεί άλλες ζημιές ή τραυματισμοί.

Όπως έγινε γνωστό από το κέντρο της Πυροσβεστικής δεν έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής ζημιές. Ωστόσο με εντολή του αρχηγού αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη όλες οι δυνάμεις στην Κρήτη είναι έτοιμες για να παρέμβουν εάν και όπου χρειαστεί.

Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός στη Ρόδο, όπου για προληπτικούς λόγους οι μαθητές από πολλά σχολεία βγήκαν στο προαύλιο.

Λίγα λεπτά αργότερα σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ καταγράφηκε από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο στην Κάρπαθο. Συγκεκριμένα σημειώθηκε 9 χλμ βορειοδυτικά της Καρπάθου με εστιακό βάθος τα 12,6 χλμ.

ertnews.gr