ΑθλητικάΚαστοριάΠρόσωπα

ΑΣ Καστοριάς – Ερμίρ Χότζα: Με τη στόφα του νικητή

Γεννημένος στις 2 του Οκτώβρη το 1996, ο Ερμίρ Χότζα από πολύ μικρή ηλικία άρχισε να ασχολείται με το άθλημα του μπάσκετ, με τα σωματικά του προσόντα να είναι αυτά που τον έκαναν να ξεχωρίζει. Πρώτη του ομάδα ο Α.Σ. Καστοριάς, με τη φανέλα του οποίου, από πολύ νωρίς, βίωσε τρεις ονειρικές χρονιές, τρεις συνεχόμενες παρουσίες σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων και δη σε αυτές των Παίδων το 2012 και των Εφήβων το 2013 και το 2014.
Του Νίκου Καραμανλή
Πέραν αυτού όμως, ο Ερμίρ είχε τη τύχη να πέσει και σε καλά προπονητικά χέρια και να δουλέψει δίπλα σε ανθρώπους γνωστές του αντικειμένου, όπως, ο Γιώργος Καραταγλίδης και ο Γιώργος Σούλιος στον Καστοριανό σύλλογο, αλλά και… μετέπειτα, σ’ αυτά του πολύπειρου Λευτέρη Χατζηκυριακίδη στους Μαχητές Πεύκων, που διέθεταν εξαιρετικά τμήματα υποδομής.
Στο σύλλογο της Δυτικής Θεσσαλονίκης βρέθηκε να αγωνίζεται τη σεζόν 2014-15, ελέω της εισαγωγής του στη Πολυτεχνική Σχολή της «νύφης του Θερµαϊκού» και μάλιστα, από την πρώτη του κιόλας χρονιά, και σε συνέχεια των προηγούμενων επιτυχιών του με τον Α.Σ. Καστοριάς, κατέκτησε το πρωτάθλημα Νέων Κ-20 της ΕΚΑΣΘ και πανηγύρισε μετά από εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής (23 νίκες – 3 ήττες) την άνοδο με τους Μαχητές στην Α2 κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.
Τούτη η απότομη θετική εξέλιξη στην μπασκετική του πορεία και παρά το νεαρό της ηλικίας του, δεν κατέστη αποτρεπτική στο να παραμείνει στο ρόστερ του συλλόγου των Πεύκων και την επόμενη περίοδο (2015-16), στο άκρως απαιτητικό πρωτάθλημα της Α2, με τον κόουτς Λευτέρη Χατζηκυριακίδη να τον πιστεύει και τον Έρι στο τέλος εκείνης της χρονιάς να χαμογελά εκ νέου, καθώς οι «κυανοκίτρινοι» ανανέωσαν την παρουσία τους στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία.
Την αμέσως επόμενη σεζόν (2016-17), όμως, ήρθε μια πρόταση που δεν μπορούσε να την απαρνηθεί και δαύτη αφορούσε την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη για λογαριασμό του Α.Σ. Καστοριάς, στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, σεζόν κατά την οποία οι Καστοριανοί είχαν θέσει ψηλά τον πήχη των φιλοδοξιών τους που έφτανε μέχρι την άνοδο στην Α2 κατηγορία. Και δε λάθεψε ως προς τούτη την επιλογή, καθώς στο τέλος αυτής πανηγύρισε την πολυπόθητη άνοδο με τον αγαπημένο του σύλλογο.
Πάραυτα, στην ομάδα των «γουναράδων» δεν παρέμεινε και τη νέα αγωνιστική περίοδο, η οποία τον βρήκε εκ νέου στη Θεσσαλονίκη, αρχικά για να αγωνιστεί στο Δ.Α.Σ. Ωραιόκαστρου (2017-18), με εξαιρετική παρουσία, όντας από τους πρώτους σκόρερς στο πρωτάθλημα της Α’ ΕΚΑΣΘ και κατόπιν, στο ΒΑΟ, στη Γ’ Εθνική (2018-19), εκεί που μέτρησε 219 πόντους σε 26 συμμετοχές και στη συνέχεια στην Α’ ΕΚΑΣΘ (2019-20), που με ηγετικό ρόλο ανεδείχθει με την «πορτοκαλί» φανέλα πρώτος σκόρερ με 241 πόντους σε 19 παιχνίδια (12,7 κατά μέσο όρο).

Ευχής έργον λοιπόν, αυτούς τους αριθμούς των τελευταίων 2 χρόνων να τους προσφέρει την εφετινή χρονιά και στον Α.Σ. Καστοριάς, στον οποίον ο 25χρονος, με ύψος 1.98 μ. πάουερ φόργουορντ, επέστρεψε από την περσινή σεζόν.

Back to top button