Η Φιλαρμονική Λαμίας ευχήθηκε για τα ονομαστήριά του τον Μητροπολίτη Συμεών εκκλησιαστικά και καστοριανά! (φωτογραφίες – βίντεο)

Με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Επισκοπείου της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος, ολοκληρώθηκε η Εορτή του Οσίου Πατρός ημών Συμεών του Νέου Θεολόγου και τα ονομαστήρια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών.

Αγάπη και εγκάρδιες ευχές δέχθηκε ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών όλες αυτές τις ημέρες της ονομαστικής του Εορτής, τηρουμένων όλων των προβλεπομένων υγειονομικών μέτρων, παρουσία ειδικού νοσηλευτικού προσωπικού και με την προσκόμιση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ιερείς, μοναχοί και μοναχές, θεσμικοί φορείς, άρχοντες τα πολιτείας, του στρατού και ων σωμάτων ασφαλείας, αλλά και απλοί πολίτες κάθε ηλικίας, ιδιαίτερα νέοι άνθρωποι και παιδιά προσήλθαν τόσο στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο όσο και στο Ιερό Επισκοπείο, για να λάβουν την ευχή του κ. Συμεών και να του ευχηθούν τα έτη πολλά.

Εκτός από τους 14 Αγίους Αρχιερείς, που έλαβαν μέρος στις Ιερές Ακολουθίες , τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών επισκέφθηκαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες,  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος, Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος καθώς και ο Θεοφιλέστατος Εψηφισμένος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος, ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Ραφαήλ Γρίβας,  ο Γενικός Διευθυντής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Νικόδημος Φαρμάκης, ο Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Δήμαρχος Καστοριάς, της ιδιαιτέρας πατρίδος του Σεβασμιωτάτου κ. Ιωάννης Κορεντσίδης, η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Ταώ Πεντέλης Γερόντισσα Θεοφανώ, οι εργαζόμενοι όλων των δομών της Μητροπόλεως και πλήθος κόσμου έως αργά το βράδυ.

Μια ιδιαίτερη έκπληξη επεφύλαξε στον Σεβασμιώτατο τμήμα της Δημοτικής Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, καθώς έξω από το Ιερό Επισκοπείο, παιάνισε την φήμη του και ένα παραδοσιακό τραγούδι της Καστοριάς προς τιμήν του.

 

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

ΟΛΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΕΔΩ

imfth.gr