Ελλάδα

Επίδομα θέρμανσης: Έως 10 Νοεμβρίου θα ανοίξει η πλατφόρμα – Ποσά και κατηγορίες των δικαιούχων

Ταχύτερα σε σχέση με πέρυσι θα γίνει η καταβολή του επιδόματος θέρμανσης σε περισσότερο από ένα εκατομμύριο νοικοκυριά. Η πίεση από τις διεθνείς ανατιμήσεις της ενέργειας είναι ασφυκτική και έτσι η κυβέρνηση,  διευρύνει σημαντικά τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.

Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα “myΘΕΡΜΑΝΣΗ” για την υποβολή αιτήσεων.

Οι πρώτοι που θα λάβουν χρήματα έως τις 10 Δεκεμβρίου, θα είναι τα περίπου 707.000 νοικοκυριά, που έλαβαν πέρυσι, οπότε και υπάρχει η βάση δεδομένων.

Το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να υποβάλλουν την αίτηση έως τις 30 Νοεμβρίου. Παράλληλα, εντός του Δεκεμβρίου θα πρέπει να καταθέσουν τα τιμολόγια ώστε αν υπάρχει υπόλοιπο αυτό να καταβληθεί έως τις 30 Δεκεμβρίου.

Νέοι δικαιούχοι

Οι νέοι δικαιούχοι θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση έως 30/11, αλλά για να λάβουν τα χρήματα έως το τέλος Δεκεμβρίου, θα πρέπει να καταθέσουν τα τιμολόγια έως 10 Δεκεμβρίου.

Η διαδικασία υποβολής τιμολογίων θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν, τον Απρίλιο 2022, κάτι το οποίο εκτιμάται ότι θα διευκολύνει ιδιαίτερα όσους κάνουν χρήση φυσικού αερίου και έχουν μηνιαία κατανάλωση.

Ρεπορτάζ: Ραλλού Αλεξοπούλου

Πηγή: ΕΡΤ, ertnews.gr

Back to top button