ΑγροτικάΚαστοριά

Ερώτηση της Ολ. Τελιγιορίδου για παράνομες επιδοτήσεις στην ΠΕ Καστοριάς

Κατατίθεται Επίκαιρη Ερώτηση της Ολυμπίας Τελιγιορίδου για την παράνομη κατανομή του Εθνικού Αποθέματος των Δικαιωμάτων Βασικής Ενίσχυσης στην ΠΕ Καστοριάς

Σε μια περιοχή που η αγροτική της δραστηριότητα βασίζεται κατά κόρον στην παραγωγή οπωροκηπευτικών, οσπρίων, πατάτας και σιτηρών και στην κτηνοτροφία, έρχονται στο φως της δημοσιότητας, από αγροτικούς φορείς, στοιχεία που αφορούν τις επιδοτήσεις καλλιεργειών του 2020 οι οποίες είτε είναι απειροελάχιστες στην περιοχή είτε είναι αδύνατο να υπάρχουν λόγω καιρικών συνθηκών της Π.Ε. Καστοριάς.

Απαιτείται να γίνουν έλεγχοι σχετικοί με το πώς, για το 2020, δόθηκαν επιδοτήσεις που αφορούν 15.060 στρ. αμύγδαλα, την στιγμή που η πραγματική καλλιέργεια δεν ξεπερνά τα 365 στρ., 20.580.στρ. ελαιώνες την στιγμή που η εν λόγω καλλιέργεια είναι αδύνατο να ευδοκιμήσει στην Π.Ε. Καστοριάς και επιπρόσθετα 64.290 στρ. ιδιωτικοί βοσκότοποι, την στιγμή που δεν υπάρχει ούτε 1 στρ. ιδιωτικού βοσκότοπου στην περιοχή.

Τα ανωτέρω γεννούν εύλογα ερωτήματα για την εγκυρότητα των ελέγχων και την ορθότητα της λειτουργίας του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Είναι χρέος της πολιτείας να προβεί στους απαραίτητους ελέγχους και στην ανάκτηση των χρημάτων από όσους τα πήραν παράνομα.

Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη στην κατανομή του Εθνικού Αποθέματος συμβάλλει στην στήριξη των πραγματικών παραγωγών και επιπλέον αποτρέπει την επιβολή προστίμων στη χώρα από την ΕΕ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top button