ΑγροτικάΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Το τσάι του βουνού από την Κοτύλη ξαναγυρνά στον… τόπο του

Ο Ευθύμης και ο Βασίλης Ευθυμίου θέλησαν να επαναπροσδιορίσουν την καταγωγή του τσαγιού και να το καλλιεργήσουν στο… σπίτι του, δηλαδή στο βουνό.
Με καταγωγή από τη Νέα Κοτύλη Καστοριάς -ένα χωριό που βρίσκεται στον ορεινό όγκο του Γράμμου σε υψόμετρο 1.450 μέτρων- και με παιδικές μνήμες που ζούσαν μέσα τους, δύο αδέρφια θέλησαν να ξαναδώσουν στο τσάι του βουνού τη θέση που δηλώνει το όνομά του.
Κάπως έτσι ο Βασίλης και ο Ευθύμης Ευθυμίου, οικονομολόγοι-φοροτεχνικοί, άφησαν για λίγο τις εγκυκλίους και τους ισολογισμούς και δημιούργησαν το 2014 την 1450 Hellenic Exceptional Herbs, καλλιεργώντας το τσάι του βουνού στο… σπίτι του, δηλαδή στο βουνό. Έδωσαν μάλιστα στην εταιρεία τους το όνομα 1450, δηλώνοντας ακριβώς το υψόμετρο όπου βρίσκεται η Νέα Κοτύλη, αλλά και μέρος των καλλιεργειών τους που αναπτύσσονται σε μια περιοχή από 1300 έως 1520 μέτρα, ανάμεσα σε δάση ελάτης, πεύκου, οξιάς, κέδρων και φυσικές πηγές νερού.
Σε λίγα μόλις χρόνια το τσάι τους βρήκε τον δρόμο του για οκτώ χώρες, την Ολλανδία, την Αγγλία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Πολωνία, την Τσεχία, το Βέλγιο και την Κύπρο, ενώ αυτό τον καιρό τα αδέρφια Ευθυμίου έχουν επαφές με τη Νορβηγία και την Αυστρία. Οι εξαγωγές τους αποτελούν το 35% του τζίρου τους, ποσοστό που αναμένεται να…
Συνέχεια στο voria.gr

 

 

 

 

Back to top button