Κόσμος

Οι Coldplay βρήκαν τον τρόπο για φιλική προς το περιβάλλον παγκόσμια περιοδεία

Οι Coldplay ετοιμάζονται να ξεκινήσουν παγκόσμια περιοδεία, δύο χρόνια μετά τη δέσμευση ότι δεν θα περιοδεύσουν αν δεν βρουν έναν περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο.

Το συγκρότημα θα αρχίσει σειρά εμφανίσεων τον επόμενο Μάρτιο και ο αρχηγός Κρις Μάρτιν μίλησε για το σχέδιο 12 σημείων της μπάντας για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα.

Αυτό σημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται όταν το κοινό θα κινείται πάνω κάτω σε ένα ειδικά κατασκευασμένο δάπεδο για χορό. «Όταν κινούνται, θα δίνουν ενέργεια στη συναυλία» είπε ο Μάρτιν. «Έχουμε και ποδήλατα που κάνουν το ίδιο πράγμα».

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του σχεδίου των Coldplay είναι η μπάντα να φυτεύει ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται.

Τα αεροπορικά ταξίδια θα χρησιμοποιηθούν όσο το δυνατόν λιγότερο, αν και ο Μάρτιν έχει παραδεχτεί ότι ορισμένα ταξίδια με ιδιωτικά αεροσκάφη θα πραγματοποιηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις θα χρησιμοποιηθεί βιώσιμο καύσιμο αεροπλοϊας.

Οι Coldplay ζητούν στους χώρους στους οποίους εμφανίζονται να εφαρμόζεται μια σειρά από φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές.

Οι συναυλίες θα είναι προσαρμοσμένες ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο φιλικές προς το περιβάλλον, με τα σκηνικά να είναι κατασκευασμένα από υλικά όπως το μπαμπού. Τα εφέ σκηνής τα λέιζερ και ο φωτισμός θα τροποποιηθούν για τη βελτιστοποίηση της ενεργειακής απόδοσης.

«Περάσαμε τα τελευταία δύο χρόνια με διαβουλεύσεις με εμπειρογνώμονες για το περιβάλλον για να κάνουμε αυτή την περιοδεία όσο το δυνατόν πιο βιώσιμη και, εξίσου σημαντικό, να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες της περιοδείας για να προωθήσουμε κάποια πράγματα» αναφέρει το συγκρότημα στην ιστοσελίδα του.

ΑΠΕ

Back to top button