Καστοριά

Στην Αθήνα τα πέντε σωματεία της ΛΑΡΚΟ

Στην Αθήνα θα βρεθούν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ, μετάξύ τωους και το Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Καστοριάς και Σερβίων , όπου θα δώσουν συνέντευξη τύπου αύριο Δευτέρα 25 Οκτωβρίου στην αίθουσα της ΕΣΗΕΑ στις 12 το μεσημέρι, ενώ ήδη έχουν ανακοινώσει συγκέντρωση και κινητοποίηση στην Αθήνα στις 13 Νοεμβρίου.

Η ΛΑΡΚΟ δραστηριοποιείται σε πέντε νομούς και οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως θα παρουσιάσουν στοιχεία για την επιχείρηση και τις δυνατότητές της, ενώ αναφέρουν ότι είναι «η μοναδική στην Ευρωπαϊκή Ένωση που παράγει σιδηρονικέλιο με τα δικά της μεταλλεύματα», αλλά και «ώς οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ έχουν ανεξάντλητες δυνατότητες με βάση την τεχνογνωσία τους αλλά διαχρονικά εργάζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες, με μικρές αμοιβές».

Παράλληλα επισημαίνουν ότι θα παρουσιάσουν στοιχεία για μεθοδευμένες κινήσεις απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ. Τέλος θεωρούν πως είναι αναγκαία η «συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της βιομηχανίας για να αποτελέσει παράγοντα ανάπτυξης στην οικονομία της Χώρας ώστε όχι μόνο να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας αλλά να δημιουργηθούν πολύ περισσότερες».

Το κάλεσμα υπογράφουν:
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

ertnews.gr

Back to top button