ΑθλητικάΚαστοριά

Το pre game του σημερινού αγώνα Ακαδημία ΔΕΚΑ – Α.Σ. Καστοριάς

Το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη επιθυμεί διακαώς να ξεκινήσει με το δεξί τη σεζόν

Σήμερα Κυριακή (24/10), στις 18.00 το απόγευμα, στο Κλειστό Γυμναστήριο του 11ου Δημοτικού Ευόσμου, η τοπική ομάδα της Ακαδημίας ΔΕΚΑ θα φιλοξενήσει τον Α.Σ. Καστοριάς στα πλαίσια της πρεμιέρας του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ.

Του Νίκου Καραμανλή

Το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη μετά από σχεδόν ένα μήνα σκληρών προπονήσεων και μια σειρά φιλικών αγώνων, επιθυμεί διακαώς να ξεκινήσει με το δεξί τη σεζόν, απέναντι σε μια ομάδα που απαρτίζεται ως επί το πλείστον από παίδες και εφήβους καλαθοσφαιριστές με παραστάσεις όμως από την κατηγορία, καθότι τούτη είναι η 4η συνεχόμενη παρουσία της σε αυτή.
Ως εκ τούτου οι «γουναράδες» δε θα πρέπει να υποτιμήσουν τον αντίπαλο αλλά να επιδείξουν σοβαρότητα σε άμυνα και επίθεση καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, πόσο μάλλον κόντρα σε μια ομάδα που μέχρι προ ολίγων μηνών είχε έντονη αγωνιστική παρουσία με συμμετοχές σε τελικές φάσεις πανελληνίων πρωταθλημάτων, στους παίδες (2η θέση) και στους εφήβους (3η). Αν μη τι άλλο τεράστιες επιτυχίες που γεμίζουν με αυτοπεποίθηση και υπερηφάνεια τον αρχιτέκτονα αυτού του δημιουργήματος Νίκο Χατζηβρέττα και τον κόουτς Ιωσήφ Νικολαϊδη που καθοδηγεί και την «ανδρική» ομάδα.
Εν κατακλείδι με γνωμικό πως οι πρεμιέρες κρύβουν πάντα εκπλήξεις, η ομάδα μας καλείται σε μια έδρα που δεν είναι και από τις πιο δύσβατες του πρωταθλήματος, 5-4 το ρεκόρ της Ακαδημίας στο πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20, να κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα την παραγωγικότητα των Θεσσαλονικιών, αν θέλει να «δραπετεύσει» από τον Εύοσμο με το «διπλό» στις αποσκευές της. Στα επίπεδα πιθανόν των 65 πόντων αν αναλογιστούμε πως προ κορονοϊού η ΔΕΚΑ πετύχαινε κατά μέσο όρο στο σπίτι της σε σύνολο 9 παιχνιδιών 67,1 ενώ παράλληλα δεχόταν 66,6.

Back to top button