Καστοριά

Δήμος Καστοριάς: Αυτό είναι το πρώτο μεγάλο έργο που εντάχθηκε στο «Αντώνης Τρίτσης»

Η πρώτη ένταξη έργου στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» είναι γεγονός για το Δήμο Καστοριάς! Στα δεκάδες έργα Πανελλαδικά που πήραν κι επίσημα το «πράσινο φως» βρίσκεται ένα έργο- ζωτικής σημασίας- για το οποίο έχει γίνει πολύς λόγος τις τελευταίες δεκαετίες…Όπως σωστά προβλέψαμε, το Πνευματικό Κέντρο, μαζί με την ανάπλαση των πλατειών Μακεδονομάχων & Ειρήνης, είναι το έργο-έκπληξη που μάλλον θα ανακοινώσει και ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κ. Πέτσας, στην επικείμενη επίσκεψή του στην Καστοριά γύρω στις 15 Νοεμβρίου.
Συγκεκριμένα η επίσημη ανακοίνωση (δείτε ΕΔΩ) στη Διαύγεια αναφέρει :
Τίτλος έργου Αστική αναζωογόνηση Δήμου Καστοριάς Κύριος του Έργου Δήμος Καστοριάς Ποσό χρηματοδότησης 2.388.638,88 € Φυσικό Αντικείμενο Έργου Η πρόταση αποτελείται από δύο (2) κύρια υποέργα:
– Την μελέτη κατεδάφισης του υφιστάμενου πνευματικού κέντρου, και ανέγερσης βιβλιοθήκης – αίθουσας εκδηλώσεων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου, και στη συνέχεια την κατασκευή του έργου
– Την ανάπλαση των πλατειών Μακεδονομάχων & Ειρήνης στην περιοχή της παλιάς αγοράς.
Στην συνολική πρόταση συμπεριλαμβάνονται και υποστηρικτικά υποέργα ΟΚΩ και προετοιμασίας φακέλου υποβολής πρότασης χρηματοδότησης.


aboutkastoria.gr

Back to top button