ευρωπηΚόσμος

Europol: Δεκάδες συλλήψεις σε διεθνή επιχείρηση κατά του Σκοτεινού Ιστού

Περίπου 150 άτομα συνελήφθησαν σε διεθνή επιχείρηση σκούπα κατά του παράνομου εμπορίου στον σκοτεινό ιστό, ανακοίνωσε η ευρωπαϊκή αστυνομική υπηρεσία Europol.

Στην επιχείρηση με την ονομασία «DarkHunTOR» κατασχέθηκαν όπλα, ναρκωτικά και εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και bitcoin.

Οι συλλήψεις ήρθαν ως συνέχεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο υπό την διεύθυνση της γερμανικής αστυνομίας για το κλείσιμο του DarkMarket, ενός από τους μεγαλύτερους παίκτες στη μαύρη αγορά του Διαδικτύου.

Η επιχείρηση DarkHunTOR «αφορούσε μια σειρά ξεχωριστών αλλά συμπληρωματικών δράσεων στην Αυστραλία, τη Βουλγαρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Ολλανδία, την Ελβετία, τη Βρετανία και τις ΗΠΑ» ανέφερε η Europol.

Περίπου 65 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στις ΗΠΑ, 47 στη Γερμανία, 24 στη Βρετανία, 4 στην Ιταλία και 4 στην Ολλανδία. Αρκετοί από τους συλληφθέντες «αποτελούσαν σημαντικούς στόχους» για τη Europol.

Κατασχέθηκαν επίσης 26,7 εκατομμύρια ευρώ σε μετρητά και ψηφιακά νομίσματα, 25.000 χάπια ecstasy και 45 πυροβόλα όπλα.

Στην Ιταλία, η αστυνομία έκλεισε τα παράνομα διαδικτυακά καταστήματα DeepSea και Berlusconi όπου πωλούνταν «περισσότερα από 100.000» παράνομα προϊόντα, πρόσθεσε η Europol, η οποία συνεργάστηκε στην επιχείρηση της με την Eurojust, την ευρωπαϊκή υπηρεσία δικαστικής συνεργασίας.

ΑΠΕ

Back to top button