Το Πανελλήνιο  Κύπελλο Downhill 2021 στο Σιδηροχώρι (προκήρυξη – πρόγραμμα)

To Ομίχλη Crew σε συνεργασία με το Σ.Ε.Δ Καστοριάς, διοργανώνουν  Open αγώνα Downhill. Ο αγώνας είναι εντεταγμένος στο Πανελλήνιο  Κύπελλο Downhill 2021 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΘΑ ΔΙΕΞΑΧΘΕΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΟΔΥ ΚΑΙ ΘΑ ΠΛΗΡΕΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ  ΤΟΥ COVID-19. 

Η ΧΡΗΣΗ ΜΑΣΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΣΤΗΝ  ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ UP LIFT KAI ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ  ΤΗΣ ΕΚΚΙΝΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΥ!

Υποχρεωτικό είναι ο κάθε αθλητής να φέρει test που να βεβαιώνει ότι  δεν νοσεί από Covid-19. 

Ημερομηνία και ώρα αγώνα: 

Κυριακή 14 Νοεμβρίου 11:00 π.μ. 

Τοποθεσία: 

Σιδηροχώρι Καστοριάς

Διαδρομή: 

Μήκος διαδρομής 2100μ ,υψομετρική διαφορά 550 μ

Υψόμετρο εκκίνησης 1200μ

Υψόμετρο τερματισμού 650μ

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: 

Η διαδρομή είναι στα 2100 μέτρα, με ξύλινες και χωμάτινες κατασκευές η  οποία είναι κατασκευασμένη για ποδήλατα κατάβασης (downhill) με μικρότερη  διαδρομή ανάρτησης 180.

Στην πίστα θα υπάρχει προειδοποιητική σήμανση σε όλα τα δύσκολα ή  περίεργα σημεία όπως επίσης και οι διαδρομές chicken runs. Η αφετηρία του  αγώνα βρίσκεται στον δρόμο Κεφαλαριου-Σιδηροχωρίου Καστορίας και ο  τερματισμός βρίσκεται στο δρόμο πριν το Τοιχίο( παλίο ΚΤΕΟ) στη πίστα rally  υψόμετρο 650 μέτρων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΑ: 

Σάββατο: 

08:30-09:30 Έναρξη εγγραφών στη γραμματεία- Αναγνωριστική διαδρομή 10:00-16:00 Ελεύθερες προπονήσεις από τους αγωνιζόμενους.

Κυριακή: 

08:00-10:00 Προπόνηση πριν τον αγώνα

11:00 Πρώτη χρονομετρημένη κατάβαση (Κατατακτήρια)

13:00 Δεύτερη χρονομετρημένη κατάβαση (Τελικός)

Κανονισμοί: Ο αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας (Ε.Ο.Π.) – UCI και τους ειδικούς  κανονισμούς του Πανελληνίου Κυπέλλου, όπως αυτό έχει ανακοινωθεί από  τους διοργανωτές.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΑΘΛΗΤΩΝ 

Mini junior 12 έως και 14 (2006 – 2008)

Junior 15 έως και 18 (2002 – 2005)

Elite 19 έως και 29 (1991 – 2001)

Master 30 έως και 39 (1990 – 1981)

Veteran 40 και άνω (1980 και πίσω )

Women ανεξαρτήτου ηλικίας

Single Crown ανεξαρτήτου ηλικίας

Electric Bikes ανεξαρτήτου ηλικίας

Ανήλικοι 12 έως 14 πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα, ενώ οι ανήλικοι  15 έως 18 να έχουν μαζί τους υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα θεωρημένη από  δημόσια Αρχή (ΚΕΠ, Αστυνομικό τμήμα). Για τις δύο κατηγορίες Junior είναι  υποχρεωτικός ο πλήρης εξοπλισμός ασφάλειας (κράνος full face, μάσκα,

γάντια, θώρακας, επιγονατίδες και επιαγκωνίδες).

ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ: 

Η χρονομέτρηση του αγώνα θα γίνει με ατομικούς σένσορες που θα  παραλάβουν οι συμμετέχοντες από την γραμματεία με την παράδοση της  αστυνομικής τους ταυτότητας. Σένσορα δεν παραλαμβάνει κάνεις δίχως να  παραδώσει στην γραμματεία αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο, σε  περίπτωση απώλειας του προσωπικού σας σένσορα είστε υποχρεωμένοι να  τον αντικαταστήσετε.

Ο αγώνας κατάβασης περιλαμβάνει δύο χρονομετρημένες προσπάθειες. Η πρώτη θα είναι η κατατακτήρια στην οποία θα συμμετέχουν όσοι έχουν  δηλώσει συμμετοχή. Οι αθλητές παίρνουν σειρά εκκίνησης με ένα λεπτό  διαφορά ο ένας από τον άλλο, σύμφωνα με τον προσωπικό αριθμό  συμμετοχής. Ολοι οι χρόνοι θα προκριθούν στον τελικό και θα δώσουν την  κατάταξη εκκίνησης ανάλογα με τον χρόνο τους. Ο αθλητής με τον καλύτερο  χρόνο ξεκινάει στο τέλος. Οι τελευταίοι 10 αθλητές παίρνουν εκκίνηση στον  τελικό ανά δύο λεπτά. Σε περίπτωση απρόβλεπτης καθυστέρησης ή  επιδείνωσης καιρικών συνθηκών, είναι στην κρίση του αλυτάρχη να δώσει  εκκίνηση ανά μισό λεπτό, καθώς και να ξεκινήσει ο Τελικός πριν τις 14:00 εάν  η διαδικασία των προκριματικών έχει ολοκληρωθεί και είναι όλα έτοιμα για την  τελική προσπάθεια.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι διαθέτουν καλή υγεία και φυσική κατάσταση  και η εμπειρία τους μπορεί να βοηθήσει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις  μίας downhill διαδρομής. Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον  κατάλληλο εξοπλισμό και τα ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική  κατάσταση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον  αγώνα.

Χρήση απαραίτητου και σωστού εξοπλισμού.

– κράνος κλειστού τύπου(fullface)

– θώρακας

– επιγονατίδες

– επιαγκωνίδες

– γάντια

– μάσκα

Σε περίπτωση που ο συμμετέχων αθλητής έχει ελλείψεις στον εξοπλισμό του  με συνέπεια να μην καλύπτει τη στοιχειώδη ασφάλειά του δε θα λάβει μέρος  στον αγώνα. Προαιρετική είναι η χρήση περιλαίμιου (neck brace) . Χρήση προσωπικού αριθμού αθλητή στο τιμόνι του ποδηλάτου, τον οποίο θα  λάβουν από τη γραμματεία όσοι δεν έχουν λάβει από προηγούμενους  αγώνες, τόσο στις προπονήσεις όσο και στον ημιτελικό και τελικό αγώνα Ενημέρωση γραμματείας από τον αθλητή σε περίπτωση οικειοθελούς  εγκατάλειψης για οποιονδήποτε λόγο.

Όλοι οι αγωνιζόμενοι θα πρέπει να διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τα  ποδήλατά τους να είναι σε άριστη λειτουργική κατάσταση. Σε διαφορετική  περίπτωση δεν μπορούν να λάβουν μέρος στον αγώνα (πριν την εκκίνηση  όλοι οι αθλητές θα ελεγχθούν αν ο εξοπλισμός τους είναι πλήρης για τον  συγκεκριμένο τύπο αγώνα σε περίπτωση που δεν είναι και έχουν δηλώσει  συμμέτοχη ήδη ο διοργανωτής δεν είναι υποχρεωμένος να τους επιστρέψει το  αντίτιμο της συμμετοχής)

Στο χώρο επίσης θα βρίσκεται η ομάδα διάσωσης, ιατρικό προσωπικό και  ασθενοφόρο. Όλα τα επικίνδυνα σημεία θα είναι προσημασμένα κατάλληλα  και προστατευμένα με ειδικά στρώματα. Παράλληλα, συνοδεύονται με chicken  runs. Καθ’ όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχουν κριτές, εξοπλισμένοι και  θα είναι υπεύθυνοι για την ομαλή διέλευση των αναβατών, την τήρηση της  προσημασμένης διαδρομής και την ενημέρωση σε περίπτωση ατυχήματος.  Εάν, για οποιονδήποτε λόγο, υπάρξει αναβάτης, που λόγω ατυχήματος  χρειάστηκε να σταματήσει, πρέπει να το αναφέρει στην γραμματεία η οποία  και με τη σύμφωνη γνώμη κριτή που βρισκόταν κοντά στο συμβάν, θα του  δώσει άδεια επανάληψης της προσπάθειάς του.

Δήλωση συμμετοχής: 

Για να συμμετέχει ένας αθλητής στον αγώνα ” IRON VILLAGE DH TRAIL 2021 KASTORIA by Omixlh crew ” θα πρέπει πρώτα να καταθέσει το ποσό  συμμετοχής μέσω τράπεζας, έως ΠΕΜΠΤΗ 11 Νοεμβρίου και μετά να  συμπληρώσει την παρακάτω για να θεωρηθεί έγκυρη.

Το ποσό για τη συμμετοχή ενός αθλητή στο διήμερο του αγώνα ορίζεται στα  30 ευρώ και πρέπει να κατατεθεί στο λογαριασμό 372/002028-12 της Εθνικής  Τράπεζας, με όνομα δικαιούχου Παλάσης Μιχαήλ Δημοσθένης (ή σε μορφή  IBAN: GR2101103720000037200202812), δηλώνοντας υποχρεωτικά το  ονοματεπώνυμο του αθλητή που κάνει την κατάθεση. Σε περίπτωση  πολλαπλής κατάθεσης θα πρέπει στην περιγραφή να γραφτούν όλα τα  ονοματεπώνυμα των αθλητών.

Φόρμα συμμετοχής :  

https://docs.google.com/forms

ΠΡΟΣΟΧΗ! Δηλώσεις συμμετοχής έως την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021.

Σε περίπτωση που κάποιος αθλητής κάνει την κατάθεση του μέσω e-banking από άλλη τράπεζα, επιβαρύνεται αυτός όλα τα έξοδα προμήθειας της  συναλλαγής, ειδάλλως θα δοθεί στη γραμματεία το αντίστοιχο αντίτιμο με την  επικύρωση της συμμετοχής του. Επιστροφή χρημάτων λόγω ακύρωσης της  συμμετοχής, τραυματισμούς κλπ. δεν είναι δυνατή. Σε περίπτωση ματαίωσης  της διοργάνωσης, θα επιστραφεί ακέραιο το αντίτιμο συμμετοχής εντός 10  ημερών.

Υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής το Σαββατοκύριακο του αγώνα με  επιβάρυνση 10 ευρώ (σύνολο 40 ευρώ και χωρίς εξαιρέσεις), αυστηρά τις  ώρες λειτουργίας της γραμματείας.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΤΗ: 

Όλοι οι αθλητές είναι υπεύθυνοι για την καλή φυσική κατάστασή τους και  οφείλουν να εξεταστούν από γιατρό πριν τον αγώνα σε περίπτωση που δεν  είναι σίγουροι για την φυσική τους κατάσταση.

Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν τον ενδεχόμενο κίνδυνο σωματικής βλάβης ή  φθοράς του εξοπλισμού τους από τη συμμετοχή τους σε αγώνες ορεινής  ποδηλασίας καθώς και τις συνέπειες αυτών.

Ο οργανωτής δεν ευθύνεται για το τραυματισμό ή οποιαδήποτε βλάβη της  υγείας των συμμετεχόντων, οι οποίοι υποβάλλοντας την αίτηση συμμετοχής  δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η κίνηση σε ορεινό  περιβάλλον, έχουν την ανάλογη εμπειρία, είναι ασφαλισμένοι για την  περίπτωση ατυχήματος κατά την διάρκεια της συμμετοχής τους και ότι η  κατάσταση της υγείας τους είναι καλή και τους επιτρέπει να αγωνιστούν. Με  την εγγραφή τους στον αγώνα δηλώνουν ότι σε καμία περίπτωση δε θα  στραφούν ή θα προβάλλουν απαίτηση εναντίων των διοργανωτών ή  εκπροσώπων αυτών ή των χορηγών ή της εποπτεύουσας αρχής αν πάθουν  υλική, σωματική ή ηθική βλάβη οι ίδιοι ή οι συνοδοί τους ή οποιοσδήποτε  τρίτος εξ’ αιτίας τους από την εγγραφή ή τη συμμετοχή τους στον  συγκεκριμένο αγώνα.

Ο οργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μην επιτρέψει σε κάποιον αθλητή να  ολοκληρώσει τον αγώνα αν υπάρχει σχετική γνωμάτευση του γιατρού του  αγώνα.

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: 

Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει ή να τροποποιήσει την διαδρομή αν για  οποιονδήποτε λόγο θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος για την ασφάλεια των  αγωνιζομένων. Επίσης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη ή και να  ματαιώσει ή αναβάλλει τον αγώνα λόγω κακοκαιρίας ή για οποιαδήποτε άλλη  αιτία.

ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ 

Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή το  αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του από τον αγώνα. Η όποια  απόφαση της επιτροπής ενστάσεων είναι τελική.

ΠΟΙΝΕΣ 

Όλες οι παρακάτω παραβάσεις επιφέρουν την ποινή του αποκλεισμού: – Μη  εμφάνιση ή αλλοίωση αριθμού συμμετοχής. – Αποδοχή εξωτερικής βοήθειας.  – Χρήση μηχανοκίνητου ή ηλεκτρικού βοηθητικού μέσου πλυν αυτών που  αγωνίζονται στην κατηγορία Electric bikes. – Ρίψη απορριμμάτων. – Παρεμπόδιση άλλου αθλητή ή αντιαθλητική συμπεριφορά. – Μη συμμόρφωση  με οδηγίες κριτών. – Αγένεια, ανάρμοστη συμπεριφορά προς την οργανωτική  επιτροπή, κριτές, εθελοντές κλπ. – Μη παρουσίαση στον τεχνικό έλεγχο. Μη  παρουσία στον ορισμένο χρόνο εκκίνησης – Άρνηση εξέτασης από γιατρό της  οργάνωσης αν αυτό κριθεί απαραίτητο οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια  του αγώνα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ 

Με την αίτηση συμμετοχής κάθε αγωνιζόμενος επιτρέπει στον διοργανωτή τη  φωτογράφιση και τη βιντεοσκόπηση του, στην διάρκεια του αγώνα και των  απονομών, για διαφημιστικούς και προωθητικούς λόγους.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ 

Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει  επιτόπου και τελεσίδικα η επιτροπή του αγώνα, η οποία έχει το δικαίωμα  τροποποίηση της.

ΕΠΑΘΛΑ 

Κύπελλο στους τρεις πρώτους νικητές-νικήτριες κάθε κατηγορίας. – Μετάλλιο στον τέταρτο και πέμπτο κάθε κατηγορίας.

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 6987917093 Κοτσάκος Βασίλης

6975579289 Κουτλεμάνης Βασίλης