ΑθλητικάΚαστοριά

Pre game: Οι Γαλάζιοι επόμενοι αντίπαλοι του Α.Σ. Καστοριάς-ΑΡΟΣΙΣ

Η επόμενη δοκιμασία για τον Α.Σ. Καστοριάς-ΑΡΟΣΙΣ, στα πλαίσια της 2η Αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, ακούει στο όνομα Γαλάζιοι BC, μια ομάδα η οποία ξεπρόβαλε στο μπασκετικό στερέωμα τα τελευταία χρόνια και σε μόλις μία 6ετία βρέθηκε από τα «αλώνια» της Γ1 ΕΚΑΣΘ να αγωνίζεται για 1η φορά στην ιστορία της σε εθνική κατηγορία.
Του Νίκου Καραμανλή
Οι Γαλάζιοι είναι ένας σύλλογος που εδρεύει στο «Ιβανώφειο» της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί έως θυγατρική ομάδα του ιστορικού Ηρακλή, το ρόστερ του οποίου αποτελείται κυρίως από νεαρούς αθλητές που σε ατομικό επίπεδο έχουν στόχο να αναδειχθούν και να ενταχθούν στον πατρικό «Γηραιό» και σε ομαδικό την παραμονή στην κατηγορία.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ
Ο 18χρονος Ελληνοκύπριος πλέι μέικερ ύψους 1.84 μ. διεθνής Χάρης Γιανναράς, που από το 2019 ανήκει στον Ηρακλή, γιος του πρώην ομοσπονδιακού τεχνικού της Κύπρου Παναγιώτη Γιανναρά και μικρότερος αδερφός του Γιάννη με πλούσια καριέρα σε Ελλάδα (ΠΑΟΚ, Τρίκαλα) και Κύπρο (ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας), δικαίως θεωρείτε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα «κυανόλευκα» project.
Ερρίκος Αϊμέκε, Χάρης Σαχμπατιάν, Μεσκούρης Ηλίας, Παγώνης Θανάσης, είναι επίσης παίκτες που προέρχονται από τα «σπλάχνα» του «Γηραιού» και αξίζουν της προσοχής.

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΜΑΤΣ
Στα αμιγώς αγωνιστικά θέματα, οι Θεσσαλονικείς την περασμένη Κυριακή το μεσημέρι γνώρισαν την ήττα στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι Βέροιας από τους τοπικούς Αετούς με σκορ 81-64, μια ήττα εντός προγράμματος τολμώ να πω καθώς οι γηπεδούχοι συγκαταλέγονται στο γκρουπ των φαβορί για άνοδο διαθέτοντας πιο έμπειρο και ποιοτικότερο ρόστερ έναντι του νεανικού των Γαλάζιων.
Τούτο φάνηκε από πολύ νωρίς στο παιχνίδι όπου οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να αντισταθούν στην ανωτερότητα των γηπεδούχων μόλις για 4 λεπτά και από εκεί και μετά με «όπλο» τη σκληρή τους άμυνα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα να «χτίσουν» οι «ασπρόμαυροι» της Βέροιας διψήφια διαφορά πόντων που διατηρήθηκε έως το τέλος του ματς.
Εν κατακλείδι, ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης πλήρωσε το κακό του πρώτο ημίχρονο (40-24) μιας και στο δεύτερο μισό πάλεψε, έβγαλε αντίδραση και εγωισμό και με επιμέρους σκορ 41-40, τουλάχιστον δεν άφησε να πάρει μεγαλύτερες των 17 πόντων διαστάσεις η προδιαγραφόμενη ήττα του.
Αν μπορούσαμε πάντως να βρούμε κάποιον διακριθέντα από τους Γαλάζιους σίγουρα αυτός θα ήταν ο Γιανναράς όπου και χρίστηκε πρώτος σκόρερ για την ομάδα του με 12 πόντους και 2 τρίποντα.
▪️Τα δεκάλεπτα: Α’ 22-12 | Β’ 18-12 (40-24) | Γ’ 22-20 (62-44) | Δ’ 19-20 (81-64)
Γαλάζιοι ΚΟΘ (Παπαδόπουλος): Ζαφειρούλης, Χριστιάνος, Μεσκούρης 10, Σαχμπατιάν 7, Μούτσιος 4, Παγώνης 6, Καμπούρης 8 (1), Καραθανάσης 8 (2), Μίχος, Αϊμέκε 9 (1), Τζίμας, Γιανναράς 12 (2).

ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ο Α.Σ. Καστοριάς-ΑΡΟΣΙΣ οφείλει αν θέλει να κατακτήσει το πολύτιμο ροζ φύλλο αγώνα στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του για την εφετινή χρονιά, να ακολουθήσει τη συνταγή των Αετών Βέροιας… σκληρή και πιεστική άμυνα και στα 40 λεπτά του παιχνιδιού και συγκέντρωση στο επιθετικό κομμάτι αυτού.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΝΔΡΩΝ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΒΟΡΡΑΣ

  • Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΑΡΟΣΙΣ – ΓΑΛΑΖΙΟΙ
  • Γήπεδο: ΔΑΚ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ώρα: 17:00

 

 

 

 

Back to top button