ΚαστοριάΠρόσωπατελευταίες ειδήσεις

Έφυγε από τη ζωή ο Πάνος Τσολάκης

Έφυγε από τη ζωή, χθες στη Θεσσαλονίκη, ο αρχιτέκτονας και καθηγητής του ΑΠΘ Παναγιώτης Τσολάκης σε ηλικία 75 ετών.
Ο Πάνος Τσολάκης είχε πάθος με τη γενέτειρά του, την οποία τίμησε με το πολυετές ερευνητικό του έργο και με τα βιβλία του, για την αρχιτεκτονική, την τοπογραφία και την ιστορία της Καστοριά σε διάφορες περιόδους, από το Βυζάντιο μέχρι τα νεώτερα χρόνια. Αρχιτέκτονας στο επάγγελμα και καθηγητής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης είχε πολλές συμμετοχές σε ελληνικά και ξένα συνέδρια και σε μεταπτυχιακά τμήματα.
Είχε συμμετάσχει σε πλήθος εκδηλώσεων στην πόλη μας παρουσιάζοντας την έρευνά του και τα βιβλία του, με πιο πρόσφατες στις 26 Ιουνίου στην εκδήλωση του Προοδευτικού Συλλόγου Καστοριάς “Η πόλη τιμά .. η πόλη θυμάται…” στις 26 Ιουνίου και στην εκδήλωση του Δήμου Καστοριάς  «Η Καστοριά ως χώρος διαμόρφωσης προεπαναστατικών αντιλήψεων και ανάπτυξης της επαναστατικής δράσης. Η απήχηση της Επανάστασης του 1821» στις 11 Σεπτεμβρίου. Για την προσφορά του στην Καστοριά ο Μητροπολίτης Καστοριάς Σεραφείμ τον τίμησε με τον Σταυρό της Παναγίας Μαυριωτίσσης.
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει αύριο Κυριακή 31-10-2021 στον Ιερό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου (παραλία) στη Θεσσαλονίκη στις 13:30.

Όταν ο Καστορίας Σεραφείμ τίμησε τον Πάνο Τσολάκη (φωτογραφίες)

 

 

 

Back to top button