ΕκδηλώσειςΚαστοριάΝεστόριοτελευταίες ειδήσεις

Περιήγηση του Δ. Κουτσούμπα στο μουσείο – Επίσκεψη στο σπίτι του δωρητή του μνημείου Χάρη Τουτούνη (φωτογραφίες)


Περιήγηση στο χώρο του Μνημείου – Μουσείου έκανε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου υπέγραψε στο βιβλίο των επισκεπτών το μήνυμα:
«Ρίγη συγκίνησης, ιστορική γνώση, μεγάλες αλήθειες των ηρώων του λαού μας τις δεκαετίες του 1940 – 1949. Το Νεστόριο, τα γύρω χωριά, ο Γράμμος είναι τα τιμημένα μέρη που πρέπει να επισκέπτονται οι νέοι και οι νέες της πατρίδας μας, οι νέοι και οι νέες όλων των χωρών των Βαλκανίων για να διδάσκονται πως οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας πάλεψαν με το όπλο στο χέρι, τόσο κατά την τριπλή φασιστική – ιμπεριαλιστική επίθεση και κατοχή, όσο και κατά της άρχουσας τάξης και των συμμάχων τους Βρετανών και Αμερικανών, πρώτα το 1940 – 1944 και σε συνέχεια στα χρόνια του ΔΣΕ 1946 – 1949.
Αλύγιστοι στα ιδανικά τους και στην υπηρεσία πάντα του εργαζόμενου λαού.
Εδώ στο Νεστόριο, σ’ αυτό το μουσείο που εγκαινιάζουμε σήμερα, συναντιώνται η Μνήμη, η Ιστορία, η Γνώση, η Πείρα.
Χαράζουν το δρόμο του σήμερα και του αύριο.
Τιμή και δόξα στους ηρωικούς νεκρούς μας! Τιμήκαι δόξα στο ΕΑΜ – ΕΛΑΣ – ΕΠΟΝ – ΔΣΕ!
Συντροφικά, Δ. Κουτσούμπας»
Στη συνέχεια, ο Δ. Κουτσούμπας βρέθηκε στο σπίτι του Χάρη Τουτούνη του συντρόφου που προσέφερε το κτίριο για τη στέγαση του Μνημείου – Μουσείου. Σε μία συζήτηση που διεξήχθη σε εγκάρδιο κλίμα, ο Δ. Κουτσούμπας δώρισε το λεύκωμα «Φωτογραφίζοντας τον ΔΣΕ» του Απόστολου Μουσούρη με ιδιόχειρη αφιέρωση, κάτι που συγκίνησε ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη.

Περισσότερα στο 902.gr

Back to top button