ΑθλητικάΚαστοριά

Η νίκη της Καστοριάς κόντρα στους Γαλάζιους – Ανάλυση του αγώνα

Στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας έβαλε ο Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ τη βαριά εκτός έδρας ήττα της πρεμιέρας από την Ακαδημία ΔΕΚΑ και με εξαιρετική, ως προς την αμυντική συμπεριφορά εμφάνιση, πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη σεζόν στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης», κόντρα στους Γαλάζιους με σκορ 68-59.

Του Νίκου Καραμανλή

ΤΑ … ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΝΙΚΗ

Η «ατσάλινη» άμυνα του 1ου δεκαλέπτου, μόλις 8 πόντοι παθητικό και οι καλές επιλογές στην επίθεση (19), έβαλαν τις βάσεις της επιτυχίας, «έχτισαν» διαφορά 11 πόντων και από εκεί και μετά ήταν θέμα συγκέντρωσης, πάθους, μυαλού και σοβαρότητας στο να τη διατηρήσουν οι Καστοριανοί μέχρι το τέλος του ματς. Όπερ και εγένετο. Κάτι όμως που δεν οφείλεται μόνο στην καλή άμυνα αλλά και… στην επίθεση, όπου οι γηπεδούχοι κατάφεραν σταθερά, με εξαίρεση το τελευταίο δεκάλεπτο, να πετυχαίνουν κοντά στους 20 πόντους.

Γνωρίζοντας από την πρεμιέρα κόντρα στους Αετούς Βέροιας τη δυσκολία προσαρμογής των Γαλάζιων στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και συνολικά του πρώτου μισού, οι «γουναράδες» στάθηκαν σε αυτό το δεδομένο και με πιεστική άμυνα έφυγαν στην ανάπαυλα για τα αποδυτήρια με διαφορά 10 πόντων και σκορ 37-27.

🗝️ Το ακόμη πιο σπουδαίο όμως είναι πως η ομάδα μας διατήρησε και στο δεύτερο ημίχρονο την ίδια εικόνα, κόντρα σε ένα σύνολο που έδειξε στη Βέροια πως δεν παρατά τα ματς, κάτι που φάνηκε και χθες, από το επιμέρους, σε τούτο το χρονικό διάστημα, 31-32.

⏱️ Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο:

Α’ 19-8 | Β’ 18-19 | Γ’ 17-15 | Δ’ 14-17

Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ

Ο νεοφερμένος στον Α.Σ. Καστοριάς 19χρονος Θεσσαλονικιός γκαρντ (1.80 μ.) Αλέξανδρος Παπαμαργαρίτης, με παρελθόν στο εφηβικό τμήμα του Ηρακλή, «πλήγωσε» κάποιους από τους πρώην συμπαίκτες του και με 16 πόντους και 3 τρίποντα δικαίως θα μπορούσε να χριστεί ως ο κορυφαίος για το Καστοριανό συγκρότημα.

ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ

Εκτός από τον Αλέξανδρο Παπαμαργαρίτη, ο Ερμίρ Χότζα συνέχισε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι τις υψηλές πτήσεις, πετυχαίνοντας και πάλι διψήφιο αριθμό πόντων (13), όσους πέτυχε μετά από μεστή εμφάνιση και ο Μιχάλης Βλάχος, αλλά και ο… 17χρονος πλέι μέικερ Παπαδημητρίου Ηλίας (11π. – 2τρ.).

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ

ΑΜΥΝΑ ΑΠΟ… «ΑΤΣΑΛΙ»

“Με πάθος, μυαλό, συγκέντρωση και σοβαρότητα, ο Α.Σ. Καστοριάς πανηγύρισε, κόντρα στους Γαλάζιους, την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα”

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Μετά το στραπάτσο της πρεμιέρας η καλή ψυχολογία επέστρεψε στο Καστοριανό στρατόπεδο, με το βλέμμα όλων άμεσα να στρέφεται στο επερχόμενο παιχνίδι στο Κλειστό της Μίκρας κόντρα στον ισόβαθμο και δυνατό Ναύαρχο Βότση (1-1). Εκεί, που ο Α.Σ. Καστοριάς οφείλει με παρακαταθήκη τη χθεσινή του αμυντική παρουσία, αν όχι να φύγει με το «διπλό» από τη Θεσσαλονίκη, τουλάχιστον να μη ξανά παρουσιάσει την άσχημη εικόνα του ματς κόντρα στους ΔΕΚΑ.

ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΑ

Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ – Γαλάζιοι ΚΟΘ 68-59

Τα δεκάλεπτα: 19-8, 37-27, 54-42, 68-59

Α.Σ. Καστοριάς (Καραταγλίδης): Δαραβίγκας, Χότζα 13, Δημητρόπουλος, Παπαμαργαρίτης 16 (3), Βλάχος 13 (1), Κέδρος 4, Τράντας, Καλαϊτζίδης 7, Ξάνθης 2, Κορομπίλιας 2, Παντελίδης, Παπαδημητρίου 11 (2).

Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ

Σε ένα ματς «τελικό» το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη έδειξε από νωρίς στον αντίπαλο τις άγριες διαθέσεις του και με «όπλο» τη σκληρή άμυνα έχτισε μια διαφορά τέτοια που «έκοψε» τις ορέξεις των Γαλάζιων για «φυγή» από την πόλη της Καστοριάς με το «διπλό». Εν κατακλείδι, οι «γουναράδες» έδειξαν πως το πάθημα (Ακαδημία ΔΕΚΑ) έγινε μάθημα, πήραν βαθμό “10” στο Κεφάλαιο «άμυνα» και έπεται βελτίωση σ’ αυτό της «επίθεσης»…

ΟΙ ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΕΣ

Η χθεσινή πρώτη νίκη του Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ κόντρα στους Γαλάζιους (68-59) θα μπορούσε να μπει σε ένα ωραίο εορταστικό περιτύλιγμα και να προσφερθεί ως δώρο στους εορτάζοντες της προηγούμενης εβδομάδος…
Στον Δημήτρη Δαραβίγκα, που την περασμένη Τρίτη γιόρτασε την ονομαστική του εορτή και στον Χρήστο Ξάνθη, που ανήμερα του αγώνα έσβησε 32 κεράκια.
Χρόνια Πολλά Δημήτρη Δαραβίγκα!
Να τα εκατοστήσεις Χρήστο Ξάνθη!
Υγεία, πάνω απ’ όλα, ευτυχία και πολλές επιτυχίες!

Kastoras Basketball

Back to top button