Καστοριά

Τοιχιό: Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του Οσιομάρτυρος του εκ Καστορίας (φωτογραφίες)

Η εορτή του Αγίου Ιακώβου του εκ Καστορίας του Οσιομάρτυρος και των δυο μαθητών αυτού, εορτάστηκε με πάσα μεγαλοπρέπεια στον ιερό μας ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Τοιχιού.

Το εσπέρας της Κυριακής , τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός. Το πρωί της Δευτέρας 1 Νοεμβρίου , ο Όρθρος και η Θεία λειτουργία, στο τέλος της οποίας ευλογήθηκαν τα ιερά κόλλυβα προς τιμήν του Αγίου.
Το πλήθος των ενοριτών αλλά και των προσκυνητών είχαν την ευλογία να προσκυνήσουν τεμάχιο του Αγίου Ιακώβου, των Αγίων Αναργύρων αλλά και του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία, καθώς η μνήμη τους συμπίπτει με τον Άγιο Ιάκωβο τον συντοπίτη μας.
Ο εορτάζων εφημέριος μας Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πνευμονίδης, ευχαρίστησε τους ενορίτες όλους όσους προσήλθαν στην εορτή του Αγίου Ιακώβου, τους επιτρόπους και τους ιεροψάλτες του ιερού ναού. Ευχαρίστησε για την τιμητική παρουσία τους, τον π. Αργύριο συνταξιούχο ιερέα του χωριού μας αλλά και τον π. Παύλο Λαζόγκα τον Αρχιδιάκονο της Ιεράς Μητροπόλεως μας.
Προσφέρθηκαν πλούσια εδέσματα και κεράσματα σε όλους, από τον εορτάζοντα αλλά και από τον Σύλλογο γυναικών Τοιχιού.
Ευχαριστίες προς όλους για τις εόρτιες ευχές σας , ο Άγιος Ιάκωβος ο εκ Καστορίας να σας ευλογεί και να σας προστατεύει προσωπικά αλλά και στις οικογένειές σας.

Back to top button