Κόσμος

Αυστραλία: Βρέθηκε σώα και αβλαβής η επί εβδομάδες αγνοούμενη 4χρονη

«Με λένε Κλειώ».

Αυτές ήταν οι πρώτες λέξεις της  τετράχρονης Cleo Smith, εξαφανισμένης από τις 16 Οκτωβρίου, μόλις αντίκρυσε τους αστυνομικούς οι οποίοι το πρωί της Τετάρτης εκτέλεσαν με επιτυχία επιχείρηση για την απελευθέρωση της.

Βρέθηκε καλά στην υγεία της, κλειδωμένη σε μια κατοικία στο Carnarvon της Δυτικής Αυστραλίας, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με δήλωση του βοηθού κομισάριου της Αστυνομίας Col Blanch, η αστυνομία εισέβαλε στην κατοικία στη μια τα ξημερώματα και εντόπισε το μικρό κορίτσι σε ένα από τα δωμάτια.

Η μικρή Cleo έχει επανασυνδεθεί με την οικογένειά της.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία ένας άντρας κρατείται και ανακρίνεται σχετικά με την υπόθεση και θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση εντός της ημέρας.

Το μικρό κορίτσι είχε εξαφανιστεί από τη σκηνή της οικογένειας σε οργανωμένο κάμπινγκ τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου δίχως το παραμικρό ίχνος, προκαλώντας μια τεράστια σε έκταση, ένταση και μέσα επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό της.

Η ευχάριστη σημερινή κατάληξη προκαλεί κύματα ανακούφισης στην Αυστραλιανή κοινωνία που για εβδομάδες παρακολουθούσε με αγωνία τις εξελίξεις και τις, έως σήμερα, άκαρπες προσπάθειες.

Ανταπόκριση – Μελβούρνη: Αλέκος Μάρκελλος

Back to top button