Κόσμος

Φρέντι Μέρκιουρι: Υλικό από τις τελευταίες στιγμές του θρύλου σε νέο ντοκιμαντέρ

Με τίτλο «Freddie Mercury: The Final Act» το ντοκιμαντέρ θα αποτυπώνει γεγονότα από την τελευταία συναυλία του αρχηγού των Queen

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Φρέντι Μέρκιουρι θα προβληθεί στο BBC Two τον Νοέμβριο με επίκεντρο την ιστορία του «αξιοσημείωτου τελευταίου κεφαλαίου» της ζωής του.

Με τίτλο «Freddie Mercury: The Final Act» το ντοκιμαντέρ θα αποτυπώνει γεγονότα από την τελευταία συναυλία του αρχηγού των Queen, τον θάνατό του τον Νοέμβριο του 1991 από επιπλοκές του AIDS, μέχρι τη συναυλία φόρο τιμής στον θρυλικό τραγουδιστή της ροκ που διοργανώθηκε στις 20 Απριλίου 1992 στο στάδιο Γουέμπλεϊ του Λονδίνου.

Το ντοκιμαντέρ θα περιλαμβάνει νέες συνεντεύξεις με τα μέλη των Queen, Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ, με την αδερφή του Φρέντι Μέρκιουρι, Κασμίρα Μπουλσάρα, τους φίλους του Ανίτα Ντόμπσον και Ντέιβιντ Γουίγκ και τον προσωπική βοηθό και φίλο του, Πίτερ Φριστόουν.

Θα παρουσιαστούν επίσης οι καλλιτέχνες που συμμετείχαν στη συναυλία αφιέρωμα, όπως ο Γκάρι Τσερόν, των Extreme, ο Ρότζερ Ντάλτρεϊ του συγκροτήματος The Who, ο Τζο Έλιοτ από τους Def Leppard, η Λίζα Στάνσφιλντ και ο Πολ Γιανγκ και ο υποστηρικτής της συναυλίας, Χάρβεϊ Γκόλντσμιθ.

Όσοι είδαν τον αντίκτυπο του HIV/AIDS από πρώτο χέρι, συμπεριλαμβανομένων ιατρών, επιζώντων και αγωνιστών για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όπως ο Πίτερ Τάτσελ, έχουν επίσης δώσει συνεντεύξεις για το ντοκιμαντέρ.

Ο σκηνοθέτης Τζέιμς Ρόγκαν δήλωσε: «Η δημιουργία του «Freddie Mercury: The Final Act» ήταν ένα εξαιρετικό ταξίδι στο τελευταίο κεφάλαιο ενός από τα μεγαλύτερα είδωλα της ροκ μουσικής. Η συνεργασία με τους Queen και η πρόσβαση στα παρασκήνια σε κάποιες από τις σπουδαιότερες συναυλίες τους και τη θρυλική συναυλία αφιέρωμα στον Φρέντι Μέρκιουρι ήταν ένα σπάνιο προνόμιο».

«Εξίσου σημαντικό ήταν που μιλήσαμε στους ανθρώπους που έζησαν μέσα από το μάτι του κυκλώνα της παγκόσμιας πανδημίας του HIV/AIDS, με όλες τις αντηχήσεις της με την COVID σήμερα. Ο θάνατος του Φρέντι και το αφιέρωμα που οργάνωσαν οι Queen για αυτόν, βοήθησαν να αλλάξει η αντίληψη για αυτή την τρομερή ασθένεια σε μια κρίσιμη στιγμή» επισήμαναν.

ΑΠΕ

Back to top button