ΚαστοριάΝεστόριο

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Σεραφείμ

Αν και γενικά είμαι ψύχραιμος όταν κάποιος φίλος πεθαίνει και αρκετά συμφιλιωμένος με την ιδέα ότι όσο μεγαλώνω θα βλέπω να χάνονται αγαπημένα πρόσωπα, πάντα όταν συμβαίνει είναι αρκετά δύσκολο να το δεχθώ και για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα προσποιούμαι ότι δεν άλλαξε τίποτα.
Τον Κώστα που “έφυγε” τον γνώρισα μέσα από τις οργανωτικές διεργασίες της δημοτικής παράταξης των ΕΝ. ΔΗΜΟ. και από τότε συνεχίσαμε μια ειλικρινή σχέση συνεργασίας στο πεδίο του κοινωνικού ακτιβισμού. Σε έναν κόσμο που κινείται με κίνητρο το οικονομικό κέρδος, είναι πολύ σπάνιο να συναντάς τόσο ανιδιοτελείς ανθρώπους. Ανθρώπους που τους καθοδηγεί κυρίως ένα αίσθημα ανθρωπιάς. Ένα αίσθημα ηθικής δικαιοσύνης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Ο Κώστας ήταν ένας σπάνιος άνθρωπος. Ένας σοφός άνθρωπος. Ένας ήρεμος χαρακτήρας με δυνατή σκέψη. Ήταν μια μεγάλη καρδιά για όλο τον κόσμο. Και είναι άδικο που η δικιά του, η βιολογική και φθαρτή καρδιά τον πρόδωσε.
Αντίο Κώστα. Μου έμαθες πολλά. Έμεινες μέσα στη σκέψη μου και μέσα στη καρδιά μου.
Θα μου λείψει η βιολογική παρουσία σου. Θα μου λείψει η παρέα σου. Αλλά αν δεχθούμε ότι οι άνθρωποι είμαστε κυρίως ιδέες και μνήμες, τότε θα ζεις μέσα μου για όσο ζω κι εγώ.
Αντίο!
Σάκης Καρανικολόπουλος

 

Η Καστοριά πενθεί για το θάνατο του δικηγόρου Κωνσταντίνου Σεραφείμ. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.
Ολυμπία Τελιγιορίδου

 

Ο Κωνσταντίνος μας έφυγε..
Έφτασε στο τέλος της βιολογικής του διαδρομής, σε μια διαδρομή που για αρκετά χρόνια μας χάρισε μαζί με τον Λευτέρη τον σύντροφο μου κ σύντροφο δικό του, μιας κ οι πολιτικές ιδέες σας ήταν κοινές, στιγμές χαράς, παρέας, σοβαρών εσωτερικών ανησυχιών κ πόσα άλλα..θα έχουμε να θυμόμαστε.
Πρόλαβες όμως να μας δείξεις τον χάρτη μιας άλλης «διαδρομής», μιας «διαδρομής» που οδηγεί στο δίκιο ,στην ελευθερία, στην αξιοπρέπεια, στην αγάπη .
Θα μας λείψεις.
Θα μας λείψεις πολύ Κώστα μας.
Να έχεις γαλήνια πορεία στους ουρανούς
Μαρία Μουρατίδου

 

Στερνό αντίο στον Συνάδελφο, στον Συνεργάτη μου που με στήριξε στα πρώτα μου βήματα στην Δικηγορία στον Δικ.Συλλ. Καστοριάς, στον Σύντροφο στους πολιτικούς μας αγώνες, στον φίλο. Θα λείψει πολύ. Καλό ταξίδι Κώστα!
Ξανθίππη Μουράτη

 

Έφυγε από κοντά μας ένας μοναδικός άνθρωπος, ο Κώστας Σεραφειμ . Η παρουσία του διακριτική, γεμάτη ευγένεια και ανθρωπιά. Είχα την τύχη να βρεθώ στην δημοτική παράταξη των ΕΝ. ΔΗΜΟ. μαζί του και δεν θα ξεχάσω ποτέ τον τρόπο που μετέδιδε τις ιδέες και την αγωνιστικότητα που τον διέκρινε, με πραότητα και ένα σχεδόν μόνιμο χαμόγελο. Είχα επίσης την τύχη να δεχτώ την βοήθειά του και τις επαγγελματικές του συμβουλές σε ένα προσωπικό θέμα που με απασχολούσε και με βοήθησε πολύ. Αυτή του την βοήθεια δεν την ξέχασα ποτέ.
Καλό ταξίδι Κώστα. Κουράγιο στην αγαπημένη σου Ρούλα και στα παιδιά σου.
Τάνια Κορμά

 

Τα μέλη της «Αριστερής Συμπόρευσης για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία» νιώθουμε την ανάγκη να αποχαιρετίσουμε έναν σπουδαίο σύντροφο που έφυγε από την ζωή την Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2021 σε ηλικία 72 χρονών.

Ο Κώστας Σεραφείμ ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος, ένας σεμνός και ανιδιοτελής αγωνιστής του εργατικού –λαϊκού Κινήματος της Περιοχής μας και της αριστεράς γενικότερα γι αυτό θα θέλαμε να αναδείξουμε μ’ αυτή την ανακοίνωση τον χαρακτήρα και τη δράση του.

Γεννήθηκε στον οικισμό Κυψέλη του νομού Καστοριάς, μεγάλωσε σε πολύτεκνη αγροτική οικογένεια και σε μικρή ηλικία μετακόμισε στους Μανιάκους Καστοριάς.
Εντάχθηκε σε πολύ νεαρή ηλικία στον αντιδικτατορικό αγώνα και στοχοποιήθηκε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, αναγκάζοντάς τον να μεταναστεύσει στη Γερμανία με πλαστό διαβατήριο, όπου και εργάστηκε στο κλάδο της γούνας μέχρι την πτώση της δικτατορίας στη χώρα μας.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα, δίνει εξετάσεις στη νομική και ως φοιτητής εργαζόταν παράλληλα και πάλι στο κλάδο της γούνας, ώστε να ανταπεξέλθει στα έξοδα διαβίωσης και φοίτησης. Οργανώθηκε πολιτικά στο ΚΚΕ και υπήρξε για πολλά χρόνια μέλος και στέλεχός του.  Με τη διάσπαση του 90-91 πέρασε στον ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ και αργότερα στον ΣΥΡΙΖΑ από όπου αποχώρησε το 2015.

Έθεσε πολλές φορές υποψηφιότητα για βουλευτής με τα προαναφερόμενα κόμματα αλλά και σε αυτοδιοικητικά σχήματα, συνδικαλιστικές  παρατάξεις κ.α.

Στις περιφερειακές αεκλογές του 2019 υπήρξε υποψήφιος στην Καστοριά και στήριξε με όλες τις δυνάμεις του το Περιφερειακό μας Σχήμα «Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Αυτό που χαρακτήριζε τον Κώστα ήταν η ειλικρινής ανιδιοτέλεια της προσωπικότητάς του και οι ηθικές του αξίες, τόσο στην επαγγελματική του σταδιοδρομία, όσο και στην πολιτική και κινηματική του δραστηριότητα.

Ήταν ο “δικηγόρος των φτωχών” που υπερασπιζόταν πολλές φορές το δίκαιο των αδύναμων. Προσπάθησε να οργανώσει ένα κίνημα κατά των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας των φτωχών νοικοκυριών. Διετέλεσε άμισθος διευθυντής του γηροκομείου Καστοριάς και οργάνωσε ένα σύστημα κοινόχρηστων λαχανόκηπων στο χώρο του γηροκομείου.

Θα τον θυμόμαστε για τον πράο αλλά δυναμικό χαρακτήρα του.

Για το βάρος της γνώμης του, που πάντα ήταν σταθμισμένη και ουσιαστική με ποιότητα στα επιχειρήματα.

Για την αμεροληψία του και την επιμονή του σε ότι αφορά το δίκαιο.

Για την αισιόδοξη ματιά του για τη ζωή, παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζονταν. Για την κοινωνική του προσφορά.

Για την ανθρωπιά του.

Αποχαιρετούμε τον σύντροφο Κώστα Σεραφείμ, αλλά η ζωή του θα είναι έμπνευση και κίνητρο για όλους μας. Για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.

Όσο ακολουθούμε τις αξίες που μας άφησε παρακαταθήκη, θα ζει μέσα μας για να συνεχίσουμε την πάλη για ένα καλύτερο παρόν και μέλλον, για μια πιο δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία.


Αντίο σύντροφε Κώστα!

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και συμμετέχουμε στο βαρύ πένθος τους.

Κοζάνη 4/11/2021

«Αριστερή Συμπόρευση για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Δυτική Μακεδονία»

Καστοριά: Έφυγε από τη ζωή ο δικηγόρος Κωνσταντίνος Σεραφείμ

 

 

Back to top button