Καστοριάτελευταίες ειδήσεις

Αναγνώστρια: “Όταν ο κάδος απορριμμάτων στο σπίτι μας είναι γεμάτος, αφήνουμε τα σκουπίδια στο πάτωμα;” (φωτο)

Η φωτογραφία αυτή τραβήχτηκε το πρωί της Κυριακής 31-10-2021 και απεικονίζει έναν από τους κάδους ανακύκλωσης που βρίσκονται μπροστά από το 5ο Νηπιαγωγείο Καστοριάς επί της οδού Αισχύλου.
Βλέποντας αυτήν την εικόνα αυτού του ξέχειλου κάδου ανακύκλωσης πλαστικού μου δημιουργήθηκαν οι εξής σκέψεις και απορίες:
Ξεκινώντας από τα θετικά θα ήθελα να πω ότι χαίρομαι που αποκτούμε σιγά σιγά οικολογική συνείδηση και επιχειρούμε να συμμετέχουμε όσο μπορούμε ο καθένας στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Και ευτυχώς στην πόλη της Καστοριάς υπάρχουν σε πολλά σημεία κάδοι ανακύκλωσης.
Αλλά τι κάνουμε όταν οι κάδοι ανακύκλωσης είναι γεμάτοι; Άραγε όταν ο κάδος απορριμμάτων στο σπίτι μας είναι γεμάτος και δε χωράει άλλα σκουπίδια, τα αφήνουμε δίπλα, κάτω στο πάτωμα; Υποθέτω πως κανείς δε συμπεριφέρεται έτσι.
Γιατί, λοιπόν, συμβαίνει αυτό όταν αφορά τους κάδους στην γειτονιά μας;
Συγκεκριμένα, από αυτόν τον κάδο ανακύκλωσης θα περάσουν το πρωί της επόμενης μέρας τα παιδάκια του νηπιαγωγείου. Τι παράδειγμα θα πάρουν από την πράξη των μεγάλων βλέποντας τις σακούλες έξω από τον κάδο;
Και ας μη ρίξουμε το φταίξιμο στο Δήμο ή στις μονάδες περισυλλογής.
Είναι, σαφώς, εύκολο να αποποιηθούμε τις ευθύνες μας.
Αλλά δε φταίει κανείς άλλος πέρα από εμάς. Όσοι βρήκαν τον κάδο γεμάτο, θα μπορούσαν να περπατήσουν λίγο μόνο μέτρα παρακάτω μέχρι τον επόμενο κάδο ανακύκλωσης πλαστικού, που βρίσκεται μπροστά στο 5ο Δημοτικό Σχολείο επί της Γράμμου.
Κείμενο και φωτογραφία από την αναγνώστρια του ΦΟΥΙΤ Σ.Ε.

 

 

 

Back to top button