ΑθλητικάΚαστοριά

Μπάσκετ: Ο Ναύαρχος Βότσης επόμενος αντίπαλος της Καστοριάς

Με την ψυχολογία στα ύψη, απόρροια της πρώτης του νίκης στη σεζόν, ο Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ καλείται την ερχόμενη Κυριακή (7/11), στα πλαίσια της 3ης Αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, να υπερκεράσει το υψηλό εμπόδιο του ισόβαθμου Ναύαρχου Βότση (1-1), ο οποίος επέστρεψε σε εθνικές κατηγορίες μετά από 38 ολάκερα χρόνια.
Του Νίκου Καραμανλή
Με νέο τεχνικό στον πάγκο του, τον 53χρονο πολύπειρο Γιώργο Καραμουσαλίδη και ένα ρόστερ επανδρωμένο ακόμα και με παίκτες που έχουν περάσει από την Α1 του ελληνικού μπάσκετ, ο «Ναύαρχος» έχει ως στόχο την ανάδειξη νέων αθλητών και μιας καλής πορείας. Πολλώ δε μάλλον από τη στιγμή που έχει εγκαινιάσει και μια σπουδαία αθλητική συνεργασία, αυτή με τον συντοπίτη ΠΑΟΚ.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
▪️Ο 32χρονος γκαρντ Μιχάλης Γιαννακίδης (1.92 μ.) με σπουδαία καριέρα για μια 4ετία (2008-12) με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και νυν τιμ μάνατζερ του «Δικεφάλου του Βορρά».
▪️Ο 37χρονος Σαλονικιός γκαρντ – φόργουορντ και ένας από τους σπουδαιότερους σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών Γιώργος Αποστολίδης (2.00 μ.), ο οποίος έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό τη σεζόν 2013-14.
▪️Ο 38χρονος γκαρντ Γιάννης Δεμερτζής (1.93 μ.) με μεγάλη εγχώρια μπασκετική πορεία και συμμετοχή στην Α1 με τη Δόξα Λευκάδας (2016-17).
▪️Ο 24χρονος φόργουορντ Ανδρέας Καραγιαννάκης (2.00 μ.) ο οποίος προέρχεται από τις Ακαδημίες του ΠΑΟΚ και έχει πλούσια εμπειρία από τα πρωταθλήματα της Β’ και Γ’ Εθνικής κατηγορίας.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Οι Θεσσαλονικείς την περασμένη Κυριακή το βράδυ, σ’ ένα ματς νευρικό με πολλά άστοχα σουτ εκατέρωθεν, «δραπέτευσαν» με το ροζ φύλλο στις αποσκευές τους από το Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτριος Βικέλας» στο Μακροχώρι Βέροιας, επικρατώντας του τοπικού Αετού με σκορ 42-56. Μια νίκη αν μη τι άλλο «γιατρικό» καθότι προέρχονταν από αρνητικό αποτέλεσμα στην πρεμιέρα κόντρα στον Αριστοτέλη Φλώρινας στο σπιτικό τους (61-67).
Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των δύο παιχνιδιών για τους «κυανόλευκους» του έμπειρου κόουτς Γιώργου Καραμουσαλίδη, η φτωχή επιθετική συγκομιδή πόντων, που προβληματίζει, η εξαιρετική αμυντική παρουσία, που «τρομάζει» και η χρησιμοποιήσει μόλις 10 παίκτων, με κύριους εκφραστές, στο επιθετικό και όχι μόνο κομμάτι του παιχνιδιού, μια τριάδα εξ αυτών, ο Γιαννακίδης (29 πόντοι με 5 τρίποντα), ο Καραγιαννάκης (24π.) και ο Αποστολίδης (20π. – 3τρ.).
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ο Α.Σ. Καστοριάς οφείλει αν θέλει να φύγει με κάτι καλό από τη Θεσσαλονίκη να κρατήσει σε χαμηλό σκορ τον αντίπαλο, κάτι που… θαρρώ πως μπορεί να το καταφέρει, άλλωστε η ομάδα του Βότση, παρότι διαθέτει έμπειρους καλαθοσφαιριστές, δείχνει να μην έχει βρει ακόμη τα επιθετικά πατήματά της, έχοντας πετύχει συνολικά σε δύο ματς μόλις 117 πόντους (58,5 κατά μέσο όρο), πολύ λίγοι για την ποιότητα που διαθέτει στην περιφερειακή γραμμή. Από εκεί και μετά με υπομονή στην επίθεση και κάποια μεγάλα σουτ από την περιφέρεια, είναι δεδομένο πως οι «γουναράδες» θα αυξήσουν τις πιθανότητες διαφυγής από τη Μίκρα με το… «διπλό».

Back to top button