Καστοριά

Την επόμενη Τρίτη η διαβεβαίωση του νέου Μητροπολίτη Καστοριάς ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας

Στις 9 Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν αρχιερείς στην αρχιεροσύνη τους, οι δε άλλοι κληρικοί στην ιεροσύνη τους

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης

Ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου θα βρεθούν οι πέντε νέοι Μητροπολίτες, όπου θα δώσουν την νενομισμένη διαβεβαίωση ότι θα τηρούν τους Ιερούς Κανόνες και τους Νόμους του Κράτους.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr οι διαβεβαιώσεις των νέων Μητροπολιτών, θα πραγματοποιηθούν στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 11.00.
Την διαβεβαίωση θα τελέσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας και Υπουργών.
Σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Ελλάδος στις 9 Ιουλίου 1852 καθιερώθηκε οι κληρικοί να δίνουν διαβεβαίωση, οι μεν αρχιερείς στην αρχιεροσύνη τους, οι δε άλλοι κληρικοί στην ιεροσύνη τους.
Να αναφερθεί ότι ο νέος Αρχιερέας ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, θέτει το δεξί του χέρι στο στήθος και δίνει την σχετική υπόσχεση.
Romfea.gr
 

 

Back to top button