ΕκδηλώσειςΕλλάδαΚαστοριά

Η Καστοριανή Βίκη Παπαδημητρίου υπεύθυνη των εκδηλώσεων του Ιδρύματος ΘΕΟΦΑΝΩ (βίντεο)

 Το Ίδρυμα Θεοφανώ δημιουργήθηκε πριν 2-3 χρόνια με συνεργασία Ελλήνων και Ευρωπαίων προσωπικοτήτων. Κύρια δραστηριότητά τους είναι η απονομή κάθε χρόνο βραβεία σε Ευρωπαϊκούς οργανισμούς ή ατόμων για την προσφορά τους σε διάφορους τομείς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Αποτελείται από δύο επιτροπές:
Α) την οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από Έλληνες και με Πρόεδρο τον κ. Σταύρο Ανδρεάδη (Πρόεδρο και της Πολιτιστικής Επιτροπής Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος) και
Β) την συμβουλευτική που αποτελείται από Ευρωπαίους πολιτικούς και επιστήμονες με Πρόεδρο τον πρώην Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κ. Χέρμαν βαν Ρομπέι.
Η απονομή των βραβείων τελείται μονίμως στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στον περίφημο εσωτερικό χώρο της Ροτόντας.
Τα δύο τελευταία χρόνια εδόθη το 2020 βραβείο στο θεσμό Erasmus  για την προώθηση ανταλλαγής φοιτητών και νέων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, φέτος δε στο ζεύγος Γερμανών Βιολόγων, Τουρκικής καταγωγής, για την ανακάλυψη του πρώτου εμβολίου για τον Covid 19.
Την όλη οργάνωση, παραγωγή και συντονισμό των εκδηλώσεων αυτών είχε την τιμή να πραγματοποιήσει με μεγάλη επιτυχία η κ. Βίκη Παπαδημητρίου, κόρη του καθηγητή ΑΠΘ και τέως αντιδημάρχου Καστοριάς κ. Λεωνίδα Παπαδημητρίου.

Τελετή απονομής του Ευρωπαϊκού Βραβείου “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ”:

H συσσωρευμένη γνώση, η σκληρή δουλειά, η αυταπάρνηση των ερευνητών, αποτελούν τη μεγαλύτερη εγγύηση για προστασία από τον Covid-19 και η υποχρέωση προς τη ζωή και την ευημερία των ανθρώπων, που με τόση μεγαλοσύνη έχουν αναλάβει, ακυρώνει τις επιφυλάξεις, τους δισταγμούς, την καχυποψία, τον φόβο, ακόμη και την άρνηση όσων επιμένουν να μην εμβολιάζονται”, επισήμανε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (ΦΩΤΟ) η οποία απένειμε το Βραβείο “Αυτοκράτειρα Θεοφανώ” στον Ουγκούρ Σαχίν και την Εζλέμ Τουρετσί, τους δύο επιστήμονες που πρώτοι ανέπτυξαν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

ROUND TABLE SECURING FUTURE WELLBEING THROUGH SCIENCE:

 

 

Back to top button