Καστοριά

Κρουαζιέρα στη λίμνη της Καστοριάς – Οι εντυπώσεις μας (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Ήταν Ιούνιος του 2016 όταν κάναμε, τελευταία φορά, τον γύρο της λίμνης με το καραβάκι «Ολυμπία». Χθες Σάββατο 6 Νοεμβρίου, 5 χρόνια μετά, απολαύσαμε μία κρουαζιέρα στα νερά της Ορεστιάδας με το ίδιο σκαρί. Στα ίδια καθίσματα…
Ήταν λίγο μετά τις 12.45 όταν διασχίζαμε με γρήγορα βήματα την απόσταση Σταυρός – καφέ «Αλέα», για να προλάβουμε το δρομολόγιο του καραβιού «Ολυμπία».
Της Χρυσούλας Κυρατζή
Λίγα λεπτά αναμονής για να αποβιβαστούν οι επιβάτες του πρώτου δρομολογίου της ημέρας και πληρώσαμε στον ίδιο τον κ. Σαλβαρίνα (πρόεδρο της Μακεδνός στην οποία ανήκει το καράβι) τα 5 + 5 ευρώ για τα εισιτήρια(τα παιδιά μέχρι 8 χρονών δεν πληρώνουν). Επιδείξαμε τα πιστοποιητικά εμβολιασμού στην κα Μπούρου- που επίσης βρισκόταν στην είσοδο- μαζί με τις ταυτότητες.
Επιλέξαμε να καθίσουμε στον εσωτερικό χώρο. Κόσμος αρκετός έμπαινε μέχρι τη 1.05 περίπου, όταν και ξεκινήσαμε με προορισμό το λιμανάκι της Βόρειας Παραλίας.
Η άγκυρα ανέβαινε αργά και σταθερά, την ώρα που η δυνατή κόρνα ξεσήκωνε τους δεκάδες επιβάτες που επέλεξαν τον εξωτερικό χώρο, πάνω. Οι πρώτες εικόνες εκπληκτικές. Μόνο αν δεις την πόλη από τη λίμνη, μπορείς να καταλάβεις την ομορφιά της.
Οι συνεπιβάτες μας, οικογένειες κυρίως, τουρίστες στην συντριπτική τους πλειοψηφία, θαύμαζαν εκστασιασμένοι το Φθινοπωρινό τοπίο.
Πόση ομορφιά, πόσες αναμνήσεις, πόσες συγκινήσεις. Αν και ο ήλιος δε μας έκανε τη χάρη να βγει, η θερμοκρασία ήταν οριακά καλή για να μην επηρεαστούμε.
Μια εμπειρία που σίγουρα θα απολαμβάνουν από εδώ και πέρα οι περισσότεροι επισκέπτες της πόλης μας. Μια εμπειρία που αξίζει να ζήσει κάθε Καστοριανός, για πρώτη ή για 25η φορά…
Συνέχεια του άρθρου με φωτογραφίες και εντυπώσεις στο aboutkastoria.gr

 

 

 

Back to top button