ΑθλητικάΚαστοριά

Ναύαρχος Βότσης – Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ 65-52 (ανάλυση του αγώνα)

Μια εμφάνιση προς τη σωστή κατεύθυνση θα χαρακτήριζα αυτή του Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ κόντρα στο Ναύαρχο Βότση, στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο Νίκος Καραμανλής

Το συγκρότημα του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη παρά την ήττα με σκορ 65-52 στάθηκε εξαιρετικά για τρία δεκάλεπτα του παιχνιδιού, στο τέλος του οποίου όμως μίλησε η εμπειρία των «κυανόλευκων» παικτών, σημείο του ματς που εμφανώς τούτη τη χρονική περίοδο, ελέω τραυματισμών και όχι μόνο, εμείς υστερούμε (Τερσενίδης, Δαραβίγκας, Τράντας, Μπέγος). Πάραυτα σε ακόμη ένα παιχνίδι δόθηκε η ευκαιρία σε νεαρότερα παιδιά να πάρουν χρόνο συμμετοχής, που μόνο όφελος θα έχει για τους ίδιους αλλά και… για το σύλλογο.
ΤΟ …ΜΑΥΡΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ
Οι «γουναράδες» για ένα ημίχρονο έδειξαν εξαιρετικά δείγματα γραφής και μπήκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ματς προηγούμενοι με σκορ 35-36. Στο δεύτερο όμως μισό δεν στάθηκαν το ίδιο εύστοχοι στην επίθεση, με αποτέλεσμα οι μόλις 16 πόντοι που πέτυχαν συνολικά στα δύο τελευταία δεκάλεπτα να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς υπέρ του Ναυάρχου Βότση και εντέλει να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Τα επιμέρους σκορ ανά δεκάλεπτο:
Α’ 16-18 | Β’ 19-18 | Γ’ 12-8 | Δ’ 18-8
Ο ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ
Ο τίτλος αυτός θα μπορούσε εύκολα να πάει στον Ερμίρ Χότζα, που τούτη τη στιγμή έχει αναλάβει τον ηγετικό ρόλο στον Καστοριανό σύλλογο, όχι μόνο ελέω των πόντων που πετυχαίνει, αλλά και με την εν γένει παρουσία του. Να μου επιτραπεί όμως να το «δώσω» στον Ηλία Παπαδημητρίου που κόντρα σε μια εξαιρετική περιφερειακή γραμμή που σφύζει ποιότητας και εμπειρίας, στάθηκε παρά το νεαρό της ηλικίας του ιδανικά και για δεύτερο διαδοχικό ματς έδειξε μέρος των δυνατοτήτων του.
ΟΙ ΣΚΟΡΕΡΣ
Ο Ερμίρ Χότζα για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πέτυχε διψήφιο αριθμό πόντων (14π. – 1τρ.), με τους γνωστούς, Ηλία Παπαδημητρίου (10π. – 2τρ.) και Μιχάλη Βλάχο (9π. – 2τρ.) να ακολουθούν πιστά στο σκοράρισμα.
ΤΟ “ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ” ΤΟΥ ΜΑΤΣ
ΟΧΙ ΔΑΚΡΥΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ Α.Σ. ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
“Παλικάρι ο Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ, έφυγε με ψηλά το κεφάλι από το Κλειστό Γυμναστήριο της Μίκρας, υποκύπτοντας στο φιλόδοξο Ναύαρχο Βότση στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς”
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
…περιλαμβάνει ξεκούραση, ανασύνταξη δυνάμεων, καθάρισμα μυαλού, επιστροφή πολύτιμων μονάδων του ρόστερ και όλα αυτά δοθείσης ευκαιρίας της διακοπής του πρωταθλήματος για 14 ημέρες. Ο ΑΟΚ Βέροιας που έπεται στο πρόγραμμα μπορεί να περιμένει. Άλλος ένας «τελικός» μέχρι τον… επόμενο.
ΤΟ ΦΥΛΛΟ ΑΓΩΝΟΣ
Ναύαρχος Βότσης – Α.Σ. Καστοριάς 65-52
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 35-36, 47-44, 65-52
Α.Σ. Καστοριάς ΑΡΟΣΙΣ (Καραταγλίδης): Δαραβίγκας, Χότζα 14 (1), Δημητρόπουλος 4, Παπαμαργαρίτης 4, Βλάχος 9 (1), Τερσενίδης, Κέδρος, Παντελίδης 2, Παπαγεωργίου, Καλαϊτζίδης 4, Κορομπίλιας 5, Παπαδημητρίου 10 (2).
Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΚΑΣΤΟΡΑ
Το πρώτο, θαρρώ, που δε θα ‘θελε να δει ο κόουτς Γιώργος Καραταγλίδης στο ματς με το Ναύαρχο Βότση είναι μια εμφάνιση όπως αυτή της πρεμιέρας και δεν την είδε, το επόμενο να δει μια εμφάνιση συνέχεια της προηγούμενης κόντρα στους Γαλάζιους και την είδε, οπότε και ξέχωρα της ήττας, το πρόσημο μόνο ως θετικό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, δεδομένων και των σημαντικών απουσιών που αντιμετωπίζει ο σύλλογος. Σ’ ένα πρωτάθλημα λοιπόν που μέχρι στιγμής όλοι χάνουν και όλοι κερδίζουν, αυτή η εμφάνιση αν μη τι άλλο δίνει νότα ελπίδας και αισιοδοξίας για τη συνέχεια…
Kastoras Basketball

Back to top button