Ελλάδα

Προς επίταξη ιδιωτών γιατρών σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία

Αφόρητη πίεση δέχεται το σύστημα υγείας, καθώς καθημερινά τα κρούσματα του κορονοϊού καταγράφουν τo ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει σε επίταξη υπηρεσιών και προσωπικού, προκειμένου να καλυφθούν τα όποια κενά, το συντομότερο δυνατό, κυρίως για τις «κόκκινες» περιοχές, όπως η Βόρεια Ελλάδα και η Θεσσαλία. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Διοικητών των Περιφερειών Υγείας για να καθοριστούν οι ανάγκες σε κάθε νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να ετοιμαστούν –ίσως και εντός της ημέρας– τα φύλλα πορείας των γιατρών που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών είναι πιθανό να ξεκινήσει ίσως και από το απόγευμα.

Από την περασμένη εβδομάδα έχει γίνει πρόσκληση σε ιδιώτες γιατρούς (παθολόγους, αναισθησιολόγους, πνευμονολόγους) σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στο ΕΣΥ, με οικονομικό κίνητρο. Ωστόσο το Υπουργείο Υγείας δεν έχει ακόμα ενημερωθεί ότι υπάρχει ένας ικανός αριθμός που θα μπορούσε να βοηθήσει σε αυτή την συγκυρία. Για το λόγο αυτό, σήμερα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή των Διοικητών των Περιφερειών Υγείας για να καθοριστούν οι ανάγκες σε κάθε νοσοκομείο, ώστε στη συνέχεια να ετοιμαστούν -ίσως και εντός της ημέρας- τα φύλλα πορείας των γιατρών που θα συμμετάσχουν σε αυτή τη διαδικασία. Η επίταξη των ιδιωτών γιατρών είναι πιθανό να ξεκινήσει ίσως και από το απόγευμα. Την ίδια ώρα αναπτύσσονται κλίνες εντατικής θεραπείας, αλλά αν δεν υπάρχει το κατάλληλο προσωπικό δεν μπορούν να λειτουργήσουν σαν μονάδες.

Εν τω μεταξύ, την Τρίτη (9/11) σημειώθηκε νέο “μαύρο” ρεκόρ κρουσμάτων με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 8.613 νέα κρούσματα, 486 διασωληνωμένους και 46 θανάτους.

Την ίδια ώρα, τα νέα ραντεβού υπερδιπλασιάστηκαν μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς 41.275 πολίτες έκλεισαν ραντεβού για την 1η δόση και άλλοι 72.000 για την 3η δόση.
Παράλληλα γνωστοποιήθηκε ότι τα ραντεβού για την 3η δόση του εμβολιασμού, θα κλείνονται λίγο νωρίτερα από τη συμπλήρωση των 6 μηνών.

ertnews.gr

Back to top button