Καστοριά

Κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Ηλία Παπαμόσχου “Η καταγωγή της λύπης”

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ το νέο μυθιστόρημα του Ηλία Παπαμόσχου “Η καταγωγή της λύπης” αναφέρεται στην πορεία ενός ανθρώπου από την παιδική ηλικία στην ωριμότητα, σε μια αναμέτρηση με τον έρωτα, την ασθένεια και τον θάνατο.
«Τον έρωτα τον πεθύμησε σαν ξαναγέννηµα και τον βίω¬σε σαν αρρώστια.
Αρρώστια, από τα πρώιμα συµπτώµατα (εκείνη τη γλυκιά, την παραπλανητική αδυναμία) ως το ξέσπασμά της, ως τη διάλυση• ξαναγέννημα, απ’ το κενό ονειροπόλημα ως την ενέργεια που απελευθερώνει η έκρηξη ενός µπουµπουκιού, µυριάδες µπουµπούκια, ένας κήπος της Εδέμ, του εαυτού άνοιξη».
Η βιαιότητα της ζωής στην παιδική ηλικία, µεταµφιεσµένη σε παιχνίδι, αποκαλύπτεται ως τραύµα µε την ενηλικίωση, µε τον έρωτα, µε τον θάνατο των αγαπημένων, λαµπρύνοντας και σκοτεινιάζοντας τον κόσμο, ως αρρώστια, ως πόνος ατομικός και συλλογικός.
Αυτά τα στάδια διέρχεται ο ήρωας του µυθιστορήµατος, µέσα από κύκλους, ευθείες και τεθλασμένες πορείες, που αρχίζουν από την καρδιά και καταλήγουν στο µυαλό, µέσα από βιώματα και µνήµες που ανασταίνονται µεταµορφωµένα.
————————


Ο Ηλίας Λ. Παπαμόσχος γεννήθηκε το 1967 στην Καστοριά. Σπούδασε στο Τμήμα Γεωλογίας Πατρών και στο Εργαστήρι Επαγγελματικής Δημοσιογραφίας το 1993. Εργάστηκε ως βιβλιοϋπάλληλος στην Αθήνα και από το 1997 επέστρεψε στη γενέτειρά του -όπου ζει μέχρι σήμερα- και ασχολήθηκε με την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση. Έχει γράψει τις συλλογές διηγημάτων: “Καλό ταξίδι κούκλα μου…” (2004), “Του χρόνου κυνήγια” (2005), “Λειψή αριθμητική” (2009), “Ο μυς της καρδιάς” (2011) και “Η αλεπού της σκάλας και άλλες ιστορίες” (2015).

Back to top button