Καστοριάτελευταίες ειδήσειςφωτορεπορτάζ

Η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλίνικου (σειρά φωτογραφιών – βίντεο)

Με κάθε λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη πραγματοποιήθηκε σήμερα, Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στην Καστοριά, η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Η επίσημη υποδοχή έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου, από τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, παρουσία του Μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαβίδ, τοποτηρητή της Μητροπόλεως, του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. Καστορίας Αρχιμανδρίτη Νικόλαου Γιαννουσά, καθώς και Αρχιερείς Φθιώτιδος Συμεών,  Αγίου Βλασίου Ιερόθεος, Σισανίου και Σιατίστης Αθανάσιος, Φλωρίνης-Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων Τιμόθεος και Νέας Ιωνίας και  Φιλαδελφείας Γαβριήλ.

Στη συνέχεια εν πομπή εισήλθε στον Μητροπολιτικό Ναό, όπου αναγνώστηκε η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου και το Προεδρικό Διάταγμα περί εκλογής, αναγνωρίσεως και καταστάσεως του νέου Μητροπολίτη κι αμέσως μετά τελέσθηκε η ενθρόνιση.

Ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης παρέστη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζέτα Μακρή. Παρόντες επίσης οι Βουλευτές ΝΔ Ζήσης Τζηκαλάγιας, ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, η Αντιπεριφερειάρχης Δέσποινα Κοζατσάνη, οι Δήμαρχοι, Καστοριάς Γιάννης Κορεντσίδης, Άργους Ορεστικού Πάνος Κεπαπτσόγλου, Νεστορίου Χρήστος Γκοσλιόπουλος, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δημήτρης Σαββόπουλος Παναγιώτης Κωττας, ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Βασίλης Βελλίδης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας, Φορέων και Οργανισμών της περιοχής, επιχειρηματίες, κληρικοί και πλήθος κόσμου.

Μετά το πέρας της ενθρόνισης, τελέσθηκε Τρισάγιο επί των τάφων των μακαριστών προκατόχων του, Σεραφείμ και Γρηγορίου.

Φωτογραφίες ΦΟΥΙΤ, Γιώργος Φερδής:


Back to top button