Καστοριά

Ευχαριστίες της υφυπουργού Ζέττας Μακρή προς τα στελέχη της εκπαίδευσης Καστοριάς (φωτογραφίες)

Η Υφυπουργός Παιδείας κ. Ζέττα Μακρή πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στην Καστοριά, με αφορμή την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού στην τελετή ενθρόνισης του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς κ. Καλλινίκου, το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Νοεμβρίου.

Η κ. Μακρή συναντήθηκε με τον Περιφερειακό Διευθυντή Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θοδωρή Μαρδίρη καθώς και με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καστοριάς κ. Ξανθόπουλο και κ. Βασιλειάδου, αντίστοιχα, και συζήτησαν, εκτενώς, εκπαιδευτικά ζητήματα, που αφορούν την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας αλλά και πιο συγκεκριμένα την Καστοριά.
Κύριος άξονας των συζητήσεων ήταν τα ζητήματα εκπαιδευτικής επικαιρότητας και η αντιμετώπισή τους, ενώ συζητήθηκαν λεπτομερώς και αναδείχθηκαν σημαντικά σημεία για την επόμενη ημέρα της εκπαίδευσης μέσα στις συνθήκες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης.
Η Υφυπουργός Παιδείας στάθηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στις προτάσεις των εκπαιδευτικών λειτουργών για θέματα που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, όπως αυτά των σχολικών υποδομών.
Η κυρία Μακρή ευχαρίστησε τα στελέχη της εκπαίδευσης για την αναλυτική ενημέρωση και την εποικοδομητική συνεργασία και δεσμεύτηκε να επιστρέψει σύντομα στην περιοχή, προκειμένου να επισκεφτεί σχολεία και να συνομιλήσει με δασκάλους και καθηγητές, εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και, φυσικά, με τις μαθήτριες και τους μαθητές.
Στο πλαίσιο της διήμερης παρουσίας της στην Καστοριά, η Υφυπουργός Παιδείας πραγματοποίησε προγραμματισμένη συνάντηση με τον πρόεδρο της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καστοριάς κ. Βασίλη Βελλίδη και μέλη της Δ.Ε.Ε.Π, πολλοί από τους οποίους είναι εκπαιδευτικοί.
Η συζήτηση διεξήχθη σε εξαιρετικό κλίμα και το ενδιαφέρον μονοπώλησαν θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων αλλά και θέματα της πολιτικής επικαιρότητας.

Back to top button