Ελλάδα

Η τραγική αποκάλυψη μιας δολοφονίας στον Βόλο (βίντεο)

Τραγική εξέλιξη για την οικογένεια Μηλίνη στον Βόλο που διαπίστωσε έπειτα από 12 χρόνια ότι ο γνωστός της οικογένειας τους, τον οποίο υπερασπιζόταν ο συνήγορος Γιάννης  Μιλήνης, ήταν τελικά ο δολοφόνος της μητέρας του.

Το πρωί μπροστά στις κάμερες ξέσπασε η εκπαιδευτικός Νίκη Μιλήνη, αδελφή του συνηγόρου και κόρη του θύματος. Η υπόθεση θα είχε χαθεί στα αρχεία, εάν δεν γινόταν σύγκριση του DNA, που είχε βρεθεί στα νύχια της άτυχης 69χρονης μητέρας της μετά το έγκλημα, με δείγμα DNA του 39χρονου δράστη.

Η τραγωδία είναι ότι ο συνήγορος του δράστη, λόγω της οικογενειακής γνωριμίας τον υπερασπιζόταν για κάθε παραβατική συμπεριφορά. Το αίσχιστο όλων είναι ότι ο 39χρονος, υποκρινόταν και χρησιμοποιούσε την καλή πρόθεση της οικογένειας Μιλήνη, εναντίον της οποίας είχε διαπράξει το χειρότερο έγκλημα. Το 2009 είχε δολοφονήσει την μητέρα του δικηγόρου του με 20 μαχαιριές.

Τόσα χρόνια η αναζήτηση του δολοφόνου δεν έφερε αποτέλεσμα. Επρόκειτο για ένα άγριο έγκλημα. Πρίν από λίγες ημέρες το σκηνικό επαναλήφθηκε, με την δολοφονία  της 75χρονης νονάς του, με 42 αλλεπάλληλες μαχαιριές. Τα πολλαπλά κτυπήματα και στα δυο θύματα είναι ενδεικτικά αν μη τι άλλο του μίσους του δράστη για τις δυο γυναίκες.

Ποιος ήταν ο λόγος που οι αρχές συνέκριναν μια παλιά δολοφονία με την πρόσφατη; Τι ήταν αυτό που κίνησε υποψίες στην αστυνομία; Υπήρχαν από τότε στοιχεία που έδειχναν ότι ο δολοφόνος της αείμνηστης Μιλήνη ήταν κάποιο γνωστό της πρόσωπο; Και γιατί δεν ερευνήθηκαν τα πιθανά πρόσωπα, με την λήψη γενετικού υλικού; Οι νομικές πρόνοιες που “προστατεύουν” υπόπτους, έδωσαν χώρο και χρόνο σε ένα δολοφόνο να συνεχίσει την δράση του. Πολλά τα ερωτήματα, που θα απαντηθούν το επόμενο διάστημα, σκιαγραφώντας και το προφίλ του καθ’ ομολογία δολοφόνου. Την ίδια ώρα άνοιξαν οι φάκελοι ανεξιχνίαστων δολοφονιών για να ταυτοποιηθούν εφ’ όσον υπάρχουν στοιχεία και να διαπιστωθεί εάν ο 39χρονος δράστης ευθύνεται και για άλλες εγκληματικές ενέργειες.

ertnews.gr

Back to top button