ΓούναΚαστοριά

Μισέλ Ασημακοπούλου: Έκκληση για την προστασία και την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων γούνας της Καστοριάς

Την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης των μικρομεσαίων (ΜμΕ) επιχειρήσεων γούνας στην περιοχή της Καστοριάς υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής Εμπορίου τoυ Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κα Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, σε ομιλία της στο 4ο Φόρουμ Βιώσιμης Γούνας, που διοργάνωσε πρόσφατα, στις Βρυξέλλες, η Διεθνής Ομοσπονδία Γούνας.

Ενόψει της επικείμενης νέας ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη Βιώσιμη Εταιρική Διακυβέρνηση (Sustainable Corporate Governance), η κα Ασημακοπούλου τόνισε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ιδιαιτερότητες της εφοδιαστικής αλυσίδας των ΜμΕ στον κλάδο της γουνοποιίας και να αποφευχθούν πρόσθετες γραφειοκρατικές επιβαρύνσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμη και σε ενδεχόμενο κλεισίματος των εν λόγω επιχειρήσεων.

«Πρέπει να είμαστε έξυπνοι στο πώς νομοθετούμε στο μέλλον, ώστε να μπορούμε να προστατεύσουμε τις ΜμΕ μας, οι οποίες αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ευρωπαϊκής οικονομίας» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ευρωβουλευτής.

Η κα Ασημακοπούλου αναφέρθηκε εκτενώς στον κλάδο της γουνοποιίας στην Ελλάδα, λέγοντας ότι «έχει μακρά ιστορία στην επεξεργασία και εμπορία γούνας. Η περιοχή της Καστοριάς είναι ένα σημαντικό και ιστορικό κέντρο επεξεργασίας, με την παραγωγή να τεκμηριώνεται, για πρώτη φορά, κατά τη βυζαντινή εποχή. Σε αυτήν την περιοχή, υπάρχουν 2.000 επιχειρήσεις που εργάζονται στον τομέα της γούνας. Πολλές από αυτές είναι μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, που βασίζονται σε γενιές σκληρής δουλειάς. Μια ενιαία προσέγγιση θα επιβαρύνει υπερβολικά αυτές τις επιχειρήσεις, καθώς δεν διαθέτουν τους πόρους των μεγάλων πολυεθνικών. Χρειαζόμαστε ευελιξία για τις ΜμΕ».

 

 

 

Back to top button