ΑθλητικάΚαστοριά

Μπάσκετ: Τη Βέροια υποδέχεται η Καστοριά

Το αρνητικό πρόσημο νικών – ηττών (1-2), του Α.Σ. Καστοριάς άροσις, καθιστά επιτακτική την ανάγκη εξισορρόπησής του, αρχής γενομένης από το Κυριακάτικο ματς κόντρα στον ΑΟΚ Βέροιας (στις 17.00), το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του ελληνικού μπάσκετ, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Δημήτρης Διαμαντίδης».

Του Νίκου Καραμανλή

Το προηγούμενο εντός έδρας δείγμα γραφής των «γουναράδων», κόντρα στους Γαλάζιους της Θεσσαλονίκης, αφήνει μηνύματα αισιοδοξίας, πως στο τέλος και τούτου του ματς θα πανηγυρίσουν την κατάκτηση του ροζ φύλλου αγώνα, απέναντι σε μια ομάδα που μετρά σε 2 παιχνίδια μία (1) νίκη και μία (1) ήττα με παιχνίδι λιγότερο. Οι «λύκοι» έχουν ως κύριο μέλημα υπό την τεχνική καθοδήγηση του 36χρονου Νίκου Γκάμουρα τη σωτηρία και παράλληλα να δωθούν ευκαιρίες στα νεαρά παιδιά ούτως σώστε να διακριθούν και να κάνουν το επόμενο βήμα στις εθνικές κατηγορίες.
ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ
Σε ένα αμιγώς νεανικό ρόστερ είναι δύσκολο να βρεις κάποιο μεγάλο αστέρι, τούτη τη στιγμή όμως «λάμπουν» με τις εμφανίσεις τους ο νεαρός Παντελής Χαραλαμπίδης, «προϊόν» των Ακαδημιών του συλλόγου, που πετυχαίνει κατά μέσο όρο 19,5 πόντους με 4 τρίποντα και ο 23χρονος Θωμάς Μέλλιος, με 15 και 6 τρίποντα αντίστοιχα. Από εκεί και μετά Γιώργος Τριχόπουλος και Τάσος Κασαμπαλής ξεχωρίζουν για το πλούσιο παρελθόν τους σε υψηλότερες κατηγορίες.
ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΜΑΤΣ
Κόντρα σε δύο ομάδες που λογίζονται ως δυνατά χαρτιά στην κατηγορία οι «κυανόλευκοι» φάνηκαν άκρως ανταγωνιστικοί… Στην πρεμιέρα επικράτησαν στο ΔΑΚ «Βικέλας» του Φιλαθλητικού Αριδαίας με σκορ 69-67, σε ένα ματς που ήταν μπροστά καθόλα τη διάρκεια του παιχνιδιού, ενώ, για την 3η αγωνιστική ηττήθηκαν στις λεπτομέρειες στο τοπικό ντέρμπι της πόλης από τους Αετούς Βέροιας (63-73). Ο αγώνας ενδιάμεσα αυτών των δύο απέναντι στον Αριστοτέλη ανεβλήθη δις, αρχικά ελέω Πανελλήνιου πρωταθλήματος ξιφασκίας, το οποίο διεξήχθη στο Κλειστό Γυμναστήριο της Φλώρινας και κατόπιν ελέω κορονοϊού μελών της Βεροιώτικης ομάδος.
Κύριο χαρακτηριστικό αυτών των δύο παιχνιδιών των «λύκων» τα χαμηλά σκορ, η φτωχή επιθετική συγκομιδή πόντων, οι σκληρές άμυνες, η καλή παρουσία τους στα πρώτα ημίχρονα (36-27 και 34-33) αλλά και η καθίζηση στα δεύτερα, όπου δέχτηκαν και στα δύο από 40 πόντους (33-40 και 29-40).
ΣΤΟ ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Ο Α.Σ. Καστοριάς άροσις οφείλει αν θέλει να μπει με καλή ψυχολογία σε μια 4αδα δύσκολων και απαιτητικών παιχνιδιών, κόντρα σε φιλόδοξες ομάδες της κατηγορίας να υπερκεράσει το εμπόδιο του ΑΟΚ Βέροιας και για να το πράξει τούτο οφείλει να ακολουθήσει «συνταγή» Γαλάζιων… Ορμή και αποφασιστικότητα από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με «αλατοπίπερο» τη σκληρή άμυνα και τη συγκέντρωση στην επίθεση. Οι 66 κατά μέσο όρο πόντοι που πετυχαίνουν οι Βεροιώτες, είναι ένας αριθμός που μπορεί θαρρώ να το κρατήσει σε αυτά τα επίπεδα το σύνολο του κόουτς Γιώργου Καραταγλίδη και με κάποια μεγάλα σουτ από την περιφέρεια να βρει εντέλει το δρόμο προς την πολύτιμη νίκη.

Back to top button