Κόσμος

Τιμή ρεκόρ για το έργο της Φρίντα Κάλο «Diego y yo» (βίντεο)

Η εμβληματική αυτοπροσωπογραφία της Φρίντα Κάλο, «Diego y yo» πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του Sotheby’s σε τιμή ρεκόρ 34,9 εκατομμύρια δολάρια.

Ο πίνακας ζωγραφικής που δημιουργήθηκε το 1949, απεικονίζει την καλλιτέχνη με μια μελαγχολική έκφραση – να συλλογίζεται τον σύντροφό της και ομότεχνό της, Ντιέγκο Ριβέρα, και τις απιστίες του.

Ο Ντιέγκο Ριβέρα κατείχε το ρεκόρ μέχρι τώρα για έργο τέχνης Λατινο-Αμερικανού καλλιτέχνη με έναν από τους πίνακές του να πωλείται για 9,8 εκατομμύρια δολάρια.

«Το σημερινό αποτέλεσμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η απόλυτη εκδίκηση» είπε η Άνα ντι Στάζι, υπεύθυνη πωλήσεων έργων τέχνης της Λατινικής Αμερικής στο Sotheby’s στη Νέα Υόρκη, προσθέτοντας ότι σηματοδοτεί πραγματικά την «επικύρωση του εξαιρετικού ταλέντου και της παγκόσμιας απήχησης της Κάλο».

Το έργο «Diego y yo» πουλήθηκε στον Αργεντινό χρηματοδότη, Εντουάρντο Κονσταντίνι, κατασκευαστή ακινήτων και επιχειρηματία, ο οποίος εκτός από κορυφαίος συλλέκτης στον κόσμο, είναι ιδρυτής του Fundación Malba (Μουσείο Malba) του Μπουένος Άιρες.

ΑΠΕ

Back to top button