Κόσμος

ΗΠΑ: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πλήθος στο Ουισκόνσιν – Τουλάχιστον 5 νεκροί και 40 τραυματίες

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 40 τραυματίστηκαν όταν ένα όχημα SUV κόκκινου χρώματος έπεσε πάνω σε παρέλαση στην πόλη Γουόκεσα στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ, όπως ανακοινώθηκε από την αστυνομική διεύθυνση.

Νωρίτερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Νταν Τόμσον ανέφερε ότι «το όχημα χτύπησε πάνω από 20 ανθρώπους. Αρκετά θύματα είναι παιδιά και υπάρχουν ορισμένοι θάνατοι», ωστόσο απέφυγε να απαντήσει πόσοι είναι οι νεκροί, και περιορίστηκε να πει πως «δεν έχω ακριβή αριθμό αυτή τη στιγμή».
Πρόσθεσε πως δεν είναι ακόμη σαφές εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.
Σημείωσε ότι η εντολή που είχε δοθεί στους πολίτες στο κέντρο της πόλης να αναζητήσουν το κοντινότερο καταφύγιο έχει πλέον αρθεί, ενώ πρόσθεσε ότι έχει συλληφθεί ένα άτομο και κρατείται από την αστυνομία. Ανέφερε πως δεν είναι γνωστό ακόμη εάν επρόκειτο για τρομοκρατική ενέργεια.

Ο κ. Τόμσον επιβεβαίωσε ότι τουλάχιστον ένας αστυνομικός άνοιξε πυρ εναντίον του κόκκινου SUV προσθέτοντας ότι από όσα γνωρίζει μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν πυρά μέσα από το όχημα.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, το SUV εικονίζεται να κινείται με ταχύτητα προς τους ανθρώπους που παρελαύνουν.

Η συνεχεια στο ertnews.gr

Back to top button